CoolBreezeOne Napisano 3 Marca 2021 Napisano 3 Marca 2021 rowerplus.pl (via Allegro) - pozytywna - jak zwykle zakupy w Szczecinie zdecydowanie na duuuży plus. sklep.token-polska.pl - pozytywna - bardzo dobry kontakt, szybka realizacja zmówienia. Cytuj
duperelle Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Mam pytanie odnośnie sbike.pl czy ktoś z Was robił u nich zwrot w tym sklepie? Nie robili problemów. Chce kupić u nich buty, u siebie w mieście nie mam gdzie przymierzyć, jak nie podejdą to nie chciałbym mieć potem rudności ze zwrotem. Cytuj
dure Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Dlaczego mieliby robić problem ze zwrotem? Takie durne pytania ludzie zadajecie, że szok. Jak odeślesz produkt (w pełni wartościowy) na zwrot w terminie 14 dni, to żaden sklep nie będzie robił problemów. Cytuj
prezi Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Bo może wie, że na rynku funkcjonuje ctbike? Mniej spinki. W ctbike jest problem z odzyskaniem pieniędzy nawet gdy „nie ma towaru”. Więc pytanie o zwrot jest bardzo racjonalne. Cytuj
dure Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Przepraszam, zwracam honor wracając do pytania, w SBIKE nie ma problemu ze zwrotem. Kupowałem buty fizik i wymieniałem rozmiar na połówkę. Cytuj
TheJW Napisano 5 Marca 2021 Napisano 5 Marca 2021 (edytowane) Biostern - pozytywna - Ctrl-C Ctrl-V Tu nie potrzeba komentarza. Jestem zaskoczony czasem dostawy - zamówienie wczoraj po 8:30 z dostawą Paczką48, wysłane po 14:30, a dzisiaj o 11:15 przesyłka już u mnie. 😮 Edytowane 5 Marca 2021 przez TheJW Cytuj
truskawka Napisano 11 Marca 2021 Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) Biostern - pozytyw - pierwszy raz tam kupowałam i wrócę, bardzo szybka wysyłka i dobra cena. Centrum Rowerowe - pozytyw- lata już tam nie robiłam zakupów, teraz ustrzeliłam kasetę we w miarę dobrej cenie, fant kupiony 15.26 i przed 16 paczka już ruszyła w drogę. Edytowane 11 Marca 2021 przez truskawka Cytuj
Mihau_ Napisano 11 Marca 2021 Napisano 11 Marca 2021 Ja tam sobie biostern dodałem do zaufanych odbiorców w banku😎 Cytuj
Kajmaczek78 Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 https://www.ctbike.pl/ Ocena: Negatywna Od 2 tygodni brak odpowiedzi na zapytania w sprawie zamówienia. 1 Cytuj
TheJW Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 A wystarczyło wejść i poczytać niedawne posty... Cytuj
prezi Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 42 minuty temu, Kajmaczek78 napisał: https://www.ctbike.pl/ Ocena: Negatywna Od 2 tygodni brak odpowiedzi na zapytania w sprawie zamówienia. I bardzo dobrze bo jeszcze nic tam nie kupiłeś. I niech tak pozostanie. Chyba, że masz za dużo pieniędzy i nie masz już ich gdzie palić. Cytuj
KNKS Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 (edytowane) Bikeinn - ocena zdecydowanie NEGATYWNA. Towar zamówiony 21.02. Dostępność na stronie: "w magazynie". Z dnia na dzień zmieniał się planowany czas dostawy, z początkowego 25.02 na 29.03 na dzień dzisiejszy (podejrzewam, ze będzie się zwiększał w nieskończoność). Status zamówienia na dzień dzisiejszy nie zmienił się od dnia złożenia zamówienia i stanowi:" w drodze do centrum wysyłkowego". Rozumiem, że trudno skrobnąć wiadomość w stylu "przepraszamy, nastąpiła pomyłka, nie mamy towaru i zwracamy pieniądze". Tak więc anulowałem zamówienie i poczekam na zwrot $. Jeśli będą zwracać tak szybko jak wysyłają zamówiony towar to najpewniej całą sumę, zanim do mnie dotrze, zeżre inflacja 😉 Edytowane 12 Marca 2021 przez KNKS Cytuj
Mod Team bogus Napisano 12 Marca 2021 Mod Team Napisano 12 Marca 2021 Sbike.pl - pozytyw - w ostatnim czasie dwa zakupy. Pierwszy towar przyszedł po dwóch dniach roboczych od zamówienia, drugi zgodnie z informacją na stronie (wysyłka 3-4 dni) dotarł w szóstym dniu roboczym po zamówieniu. Obsługa świetna, szybkie odpowiedzi na maile, a ceny większości komponentów konkurencyjne. Cytuj
wkg Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 Tak się zastanawiam skąd ludzie towar biorą. Nie w pandemii ale generalnie. Bo wygląda na to, że można z tego życ po prostu porządnie, rzetalnie podchodzac do obsługi klienta. Cytuj
TheJW Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 cyklomania.pl - NEGATYWNA z wielkim wykrzyknikiem. W zeszłym tygodniu pojawiły się u nich suporty Token Ninja BB4129QB - w jakiejś ograniczonej ilości, ale były. Dostałem też od nich mailowe potwierdzenie, że suporty były dostępne. Przed złożeniem zamówienia odświeżyłem stronę z 5 razy, żeby upewnić się, że w międzyczasie nie zniknęły i nie będzie później zabawy z jego anulowaniem. Na stronie widniała informacja o opóźnieniach w realizacji i miałem tego świadomość. Dzisiaj po godz. 11 napisałem maila z zapytaniem, czy uda im się zrealizować zamówienie w tym tygodniu (bo rozsypał mi się suport i zaczęło się spieszyć) - kilkanaście minut później dostałem odpowiedź, że tak, będzie wysłane we wtorek/środę. Ok. 15:15 dostaję kolejnego maila, że suportów jednak nie ma i co robimy... Co ciekawe, suport w tej chwili znowu jest dostępny w sklepie: Niezły burdel mają, muszę przyznać. Szkoda tylko, że tak późno się ogarnęli, bo w tym czasie kupiłbym gdzieś indziej i zdążył zamontować tandetny suport SRAMa, żeby tylko móc jeździć. Cytuj
Gość Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Cyklomania.pl Ocena: Neutralna U mnie towar doszedł, ale wysyłka jednego produktu po 5 dniach, to raczej standardy około 2000 roku. Cytuj
TheJW Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Chyba się z gościem od ctbike.pl kumplować zaczęli i wdrażają jego model biznesowy... Cytuj
JackFrost Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Chyba nie sądzicie, że te wszystkie produkty w ofercie sklepów są fizycznie u nich na stanie? i to nie tylko w sklepach rowerowych? Większość podaje info na temat informacji od dystrybutora/hurtowni a część ma swoje stany podpięte bezpośrednio do systemu największego dystrybutora/importera/hurtowni. Tak to już jest. Rano dostajesz maila od dystrybutora, że dostaniesz 20szt. a później, że dostaniesz mniej albo jeszcze gorzej, okazuje się że dostaniesz mniej przy rozładunku palety. Cytuj
wkg Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 22 minuty temu, TheJW napisał: w tym czasie kupiłbym gdzieś indziej i zdążył zamontować tandetny suport Dlatego ja zawsze mam jeden w zapasie ... inne graty też. Nie zmarnują się. Ten jeden to bb-52 który za żadne skarby nie chce sie skończyć A lożyska FAG, Enduro mi padaja Cytuj
Gość Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 28 minut temu, JackFrost napisał: Chyba nie sądzicie, że te wszystkie produkty w ofercie sklepów są fizycznie u nich na stanie? i to nie tylko w sklepach rowerowych? Większość podaje info na temat informacji od dystrybutora/hurtowni a część ma swoje stany podpięte bezpośrednio do systemu największego dystrybutora/importera/hurtowni. Tak to już jest. Rano dostajesz maila od dystrybutora, że dostaniesz 20szt. a później, że dostaniesz mniej albo jeszcze gorzej, okazuje się że dostaniesz mniej przy rozładunku palety. Myslisz się. Centrumrowerowe, Biostern, Rowerowy.com. Te sklepy mają towar u siebie i można brać w ciemno. Cytuj
KSikorski Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 52 minuty temu, TheJW napisał: cyklomania.pl - NEGATYWNA z wielkim wykrzyknikiem. Cyklomania, to jedyny znany mi sklep, gdzie po wykonaniu płatności musisz jeszcze czekać na maila, i tam wyczytać że trzeba kliknąć by potwierdzić zamówienie. Doczytałem to oczywiście po tygodniu od zapłacenia blikiem 😄 UX ciosany siekierą. 1 Cytuj
Gość Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 To prawda. Ja nadziałem się na to dwa razy. Kompletny absurd i nie rozumiem po co jest ta opcja. Cytuj
Punkxtr Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Cyklomania jeszcze ok. 2 lata temu była chyba najszybciej wysyłającym sklepem w PL. Zamawiałem u nich dziesiątki razy i 99,9% wysyłek odbywała się tego samego dnia, co płatność. Wyłączając oczywiście zakupy późnym popołudniem - wówczas paczki nadawano maksymalnie na drugi dzień. Pamiętam, że byłem mega zadowolony. Stany magazynowe - jeśli ikonka jest pomarańczowa u nich znaczy to, że będzie opóźnienie. Przy zielonej teoretycznie mają towar na stanie. Aktualnie to jeden z tych sklepów, w których kupuję jeśli muszę, bo np. nikt w Polsce nie ma danej części, co czasem się zdarza. Wysyłki są bardzo mocno opóźnione. Ostatnio wspomniane wyżej Centrumrowerowe działa doskonale - tak, jak kiedyś Cyklomania. Towar na stanie, wysyłka tego samego dnia. Wzorcowo. To samo niemiecki bike24 - części przyszły po dwóch dniach od zamówienia. Z kolei BikeInn - aktualnie lecą w kulki i niby mieli u siebie hamulce, a mija tydzień i zero jakiejkolwiek informacji, odpowiedzi co z przesyłką. Cytuj
KSikorski Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Cytat Ostatnio wspomniane wyżej Centrumrowerowe działa doskonale - tak, jak kiedyś Cyklomania. Centrum rowerowe-pozytywna! Mimo Mocno podniesionych cen w ostatnim czasie Ostały się u nich kasety CS-M6100 W "rewelacyjnej", jak na dzisiejsze czasy cenie 350zl. Ok.12.30 zamówiłem, po 15 dostałem maila z DPD paczka nadana. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi