lukwycz Napisano 31 Marca 2021 Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 Cześć, mam fantazję zrobić łącznik do przewodu hydraulicznego. Przy rowerze z barankiem i prowadzeniem przewodu w widelcu będzie to dość wygodne rozwiązanie. Brakuje mi tylko tulejki łączącej (centralnej) z wewnętrznymi gwintami po obu stronach. W środku trzeba będzie zostawić jakiś stożkowy opór, żeby oliwki mogły się zakleszczyć. Czy ktoś wie, jaki jest gwint w śrubach shimano? Sprawa wydaje się łatwa do zrobienia i pewnie dużo tańsza od gotowych rozwiązań, jeśli się posiada zapas oliwek i śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 31 Marca 2021 Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 https://forum.szajbajk.pl/topic/24471-łącznik-do-przewodów-hydraulicznych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Na 99,9% widziałem je na Ali za jakieś kilka usd. Bez sensu to samemu robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukwycz Napisano 3 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 No właśnie tam tez szukałem, ale nie znalazłem. Jakoś po chińsku ten portal zrobiony w ostateczności będzie ten łącznik samochodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi