Lextalionis Napisano 31 Marca 2021 Napisano 31 Marca 2021 Hej, Sytuacja wygląda następująco. W dordze do mnie jest rower Rockrider XC 500. Jednym z zastosowań będzie ciągnięcie przyczepki Thule Chariot. Rower jest wyposażony w sztywną oś 148x12 i koła SUN RINGLE Duroc 30 SRC Tubeless Ready, z osiami BOOST (informację ze strony Decathlon). Chciałbym zamówić adapter zanim przyjedzie rower więc pytanie: czy ktoś wie jaka oś z palety Thule pasuje do tego roweru lub jakie wymiary ma oś (długość, typ gwintu) w tym rowerze? Z góry dzięki. Poniżej tabelka od Thule. Cytuj
BetoNova Napisano 1 Lipca 2023 Napisano 1 Lipca 2023 Widzę że temat nieruszony, a też mam podobny dylemat Potrzebuję adaptera do montażu przyczepki rowerowej (Thule) Zastanawia mnie wymiar podłuzny. Moja oś oryginał ma 142mm, wydaje mi się, że pasować zatem będzie ten najkrótszy 167-192? Cytuj
marcesco Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 Istotna jest cała długość osi, bo 142 to wymiar między widełkami. Poza tym gęstość uzwojenia gwintu. Adapter jakiejkolwiek firmy, byle wymiary się zgadzały. Cytuj
Lextalionis Napisano 3 Lipca 2023 Autor Napisano 3 Lipca 2023 Możesz zadać pytanie producentowi żeby potwierdzili rodzaj gwintu. Mnie się to nie udało i zamówiłem trochę w ciemno - na szczęście okazało się że pasuje. Cytuj
BetoNova Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Już ogarnąłem. Pomierzylem sam i sprawdziłem u producentów. Jak coś rower to Loca, os BB Components - gwint 12x1.75 o długości 20mm, całą długość bez łebka w moim wypadku 167mm. Potem pomógł mi sklep rodzicewbiegu.pl. Teraz czekam na wysyłkę. Nie sądziłem że zamocowanie przyczepki do gravela będzie tak męczące ;D Edytowane 3 Lipca 2023 przez BetoNova Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi