Lextalionis Napisano 31 Marca 2021 Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 Hej, Sytuacja wygląda następująco. W dordze do mnie jest rower Rockrider XC 500. Jednym z zastosowań będzie ciągnięcie przyczepki Thule Chariot. Rower jest wyposażony w sztywną oś 148x12 i koła SUN RINGLE Duroc 30 SRC Tubeless Ready, z osiami BOOST (informację ze strony Decathlon). Chciałbym zamówić adapter zanim przyjedzie rower więc pytanie: czy ktoś wie jaka oś z palety Thule pasuje do tego roweru lub jakie wymiary ma oś (długość, typ gwintu) w tym rowerze? Z góry dzięki. Poniżej tabelka od Thule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetoNova Napisano 1 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2023 Widzę że temat nieruszony, a też mam podobny dylemat Potrzebuję adaptera do montażu przyczepki rowerowej (Thule) Zastanawia mnie wymiar podłuzny. Moja oś oryginał ma 142mm, wydaje mi się, że pasować zatem będzie ten najkrótszy 167-192? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Istotna jest cała długość osi, bo 142 to wymiar między widełkami. Poza tym gęstość uzwojenia gwintu. Adapter jakiejkolwiek firmy, byle wymiary się zgadzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 3 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Możesz zadać pytanie producentowi żeby potwierdzili rodzaj gwintu. Mnie się to nie udało i zamówiłem trochę w ciemno - na szczęście okazało się że pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetoNova Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Już ogarnąłem. Pomierzylem sam i sprawdziłem u producentów. Jak coś rower to Loca, os BB Components - gwint 12x1.75 o długości 20mm, całą długość bez łebka w moim wypadku 167mm. Potem pomógł mi sklep rodzicewbiegu.pl. Teraz czekam na wysyłkę. Nie sądziłem że zamocowanie przyczepki do gravela będzie tak męczące ;D Edytowane 3 Lipca 2023 przez BetoNova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi