fifty Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Witam wszystkich, Potrzebuję porady. Na co dzień jeżdżę Giantem Boulderem z sakwami. Same dojazdy do pracy: średnio 150-250 km na tydzień, sam asfalt, czasem trochę szutru. Jeżdżąc korzystam tylko z największej i średniej zębatki przedniej oraz tylnych 8-5 (najczęściej 6 i 7). A przymieram się do zmiany z jedną tarczą i biegów w piaście. Proszę o radę jaki zestaw (ile zębów z przodu i ilu biegowa piasta) wybrać, żeby odpowiadał przełożeniom obecnie wykorzystywanym. Specyfikacja Bouldera: http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/271/Giant.Boulder/ Z góry dziękuję. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 A jak będziesz napinał łańcuch , bo poziomych haków chyba w tym rowerze nie ma . Przełożenia w przerzutce wewnętrznej zależą od wielkości tarczy z przodu , zębatki z tyłu i od zakresu piasty . Nie wiem czy ktoś ci to wszystko wyliczy . Natomiast możesz sam bez problemu policzyć przełożenia z których teraz korzystasz - ilość zębów tarczy : ilość zębów kasety =przełożenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fifty Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Dzięki za opinię. Kwestię napinania jestem skłonny rozwiązać napinaczem - sam coś wymyślę. Z jednej strony kieruję się budżetem (max 1 tyś.), a z drugiej mam dość ciągle brudnego łańcucha i zużytej kasety. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.