marcinox24 Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Witam mam problem bo do mojego pelikana nie pasuje nowo zamówione koło opona weszła idealnie a koło jest w 1:1 rozmiarowo z starym tylko chodzi o śruby co są przy piaście są za duże i blokują wejście koła do widelca chciałbym je usunąć ale nie wiem jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CyclicBike Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 W starych przednich piastach, ośki mają 8mm a nie 10mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinox24 Napisano 30 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 chodzi mi o to żeby te dwie duże śruby z koła ściągnąć 3 minuty temu, CyclicBike napisał: W starych przednich piastach, ośki mają 8mm a nie 10mm. Bo mam opowiednie klucze tylko coś nie chce schodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinox24 Napisano 30 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 bo ja chciałbym rozebrać piaste ale wógóle śruby nie schodzą a koło jest nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Chodzi ci, że się nakrętki zapiekły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Ile brakuje? To wygląda na zbyt grube śruby kontry konusów. Możesz je zmienić na cieńsze, ale być muszą - bo bez nich konusy by się odkręcały w czasie jazdy. Obejrzyj na czym polega kontrowanie nakrętek w piastach, np na youtube. Odkręcić się to powinno całkowicie normalnie, obie w prawo. Albo łapiesz konus jednym kluczem, drugim nakrętkę z tej samej strony i rozkręcasz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinox24 Napisano 30 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Nie możliwe koło jest fabrycznie nowe tyle jestem w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinox24 Napisano 30 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) mam przynajmniej nadzieje że to koło będzie się dało dopasować bo opona i dętka pochodzą z starego bo raczej już zwrotu kasy nie dostane bo śruby od prób odkręcania sie wizualnie uszkodziły dało by się ją zmodyfikować żeby weszły na widelec Edytowane 30 Marca 2021 przez marcinox24 blędy ortograficzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Ależ napisałem w jaki sposób. Musisz odkręcić kontry i zastąpić je cieńszymi. Pytanie tylko, czy tyle Ci wystarczy aby oś siadła w widelcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinox24 Napisano 30 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Na szczęcie z starego koła moge takie odzyskać to dzięki za pomoc wszytkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi