Rowerowy_koxik Napisano 31 Marca 2021 Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 @bogus92 ograniczni czyli te kolka w przezutce? jak tak to raczej są dobrze a co do linki to jest tak ze jak dam na 7 czyli max to linka pod ramą robi się luźna a jak dam na 1 to robi sie troche sztywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 Ograniczniki, czyli śrubki, widoczne od tyłu przerzutki ograniczające jej minimalne i maksymalne wychylenie. Daj łańcuch na najmniejsza zębatkę kasety, odkręć linkę od przerzutki, wrzuć na manetce 7 bieg i naciągnij linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerowy_koxik Napisano 31 Marca 2021 Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 ograniczniki hah te srubki wiem do czgeo sa tylko nazwa tak i nie skumałem a to sproboje zrobic jutro dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerowy_koxik Napisano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2021 A jeszcze mam takie pytanie bo ściągałem koło i te kulki w piascie chyba się kilka razy wysypaley ale czyste jes tam włożyłem. I gdy kręcę kołem to właśnie idź takki dzwiek takiego jakby hmmm takiego może ocierania nw. Czy to może być Wina np małej ilości smaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2021 Zapewne wysypały ci się kulki (łożysko) z piasty. Piasta powinna być nasmarowana, a ocieranie jest wynikiem złego montażu lub braku kulek w piaście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokio04 Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Ok. na co muszę zwrócić uwagę, jak będę chciał wymienić koło z kasetą 8-9 rz? Czy wejdzie w widelec gdzie pracuje w tej chwili koło z wolnobiegiem 6 rz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Na rozstaw tylnego haka. JAk MTB pewnie 135 mm, ale może też 130 mm w szosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokio04 Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Zmierzyłem i mam 135 mm, rower miejski/turystyczny. Myślę że się zmieści, i problem się rozwiąże z manetkami 9rz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.