rupi Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 https://www.goride.pl/rowery/kross-outlet-vento-8-0-2018?from=listing&campaign-id=20 Dostępny w moim rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Rower sam w sobie fajny, waga świetna, dura-ace to top osprzętu. Nie ma się do czego przyczepić. Bierz tylko pod uwagę, że np. kaseta dura ace (jakby co to jest to kompatybilne ze 105 i ultegrą) to na dzień dzisiejszy 800 złotych a blat korby kosztuje podobną kwotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rupi Napisano 7 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 A sam Kross jako firma ? Jak z jakością wykonania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 W swoim niedoróbek nie stwierdzam. Przecież to wszystko jest klepane w tych samych fabrykach. Na plus krossa, że robi te szosy na pełnych grupach i dobrych komponentach (czyt. zipp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 @rupi Leszek PrawiePRO miał chyba właśnie ten rower. Na Youtube jest jego recenzja. Też mam ten model z tym że z ostatniego rocznika i na razie jedyna wada to obijanie się pancerzy wewnątrz ramy na mocnych nierównościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rupi Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Z krossem jest taki problem, że jestem na styku rozmiarów. Musiałbym jechać do Krakowa i się przymierzyć. U siebie na wsi jest coś takiego https://allegro.pl/oferta/rower-szosowy-karbon-author-charisma-77-2015-10582601986. Rozmiar wygląda na odpowiedni. Rower na miejscu, bez problemu z serwisem. Coś ktoś o tym rowerze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Czeeeekaj, uważasz, że w krossie jesteś na granicy rozmiarów natomiast author większy od "większego krossa" będzie ok? Przy tych geometriach kross M a author za duży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 21 minut temu, rupi napisał: Coś ktoś o tym rowerze ? Tym konkretnym? Jest używany a nie nowy jak w opisie... za diabły nie waży 6900 ale to drobiazgi... gruby problem to to że brakuje Ci do niego jakiś 5cm wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rupi Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Czeeeekaj, uważasz, że w krossie jesteś na granicy rozmiarów natomiast author większy od "większego krossa" będzie ok?- bazuje na rozmowie ze sprzedawcą. gruby problem to to że brakuje Ci do niego jakiś 5cm wzrostu- sprawdzałem na stronie authora, niby powinien pasować. Fakt, używany. Za to ciekawy osprzęt i wygląda na dość dobry stan. Jeszcze niedaleko mnie jest dostępny : https://allegro.pl/oferta/rower-szosowy-bmc-slr02-disc-four-54-carbon-105-20-10487254917 https://allegro.pl/oferta/rower-szosowy-bmc-slr-four-54-carbon-disc-105-2021-10487305899 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Rowery BMC ogólnie są spoko choć osobiście chyba nie dorosłem do tych cen i miałbym opory przy płaceniu 12k za 105 + gówniane koła (chyba, że byłoby to pinarello xd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rupi Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 A coś takiego ? https://mcsport.pl/rower-giant-tcr-advanced-1-se-2020-25424.html Dostępny, nowy, przyzwoity osprzęt. Z opisów w necie wynika, że i na proste i na lekkie górki. Coś, co by mi pasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 W dniu 9.04.2021 o 21:51, Mihau_ napisał: chyba nie dorosłem do tych cen Jak utrzymają ten poziom dodruku pieniądza to za rok będziemy mieli ceny co najmniej + 30-50% w stosunku do tych z dzisiaj. Także czas "dorosnąć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 2 godziny temu, rupi napisał: A coś takiego ? https://mcsport.pl/rower-giant-tcr-advanced-1-se-2020-25424.html Dostępny, nowy, przyzwoity osprzęt. Z opisów w necie wynika, że i na proste i na lekkie górki. Coś, co by mi pasowało. Już chyba na poprzedniej stronie wspomniałem o TCR. Generalnie świetny sprzęt za dobrą kasę, tym bardziej z tym fabrycznym pomiarem. Wymienisz koła na coś co nie waży 2kg i będzie elegancko @chrismel już dawno pisałem, że się wszyscy posikają jak zobaczą ceny na 2022. Na szczęście patrząc na rower wiszący na ścianie i zestawiając go z moimi trzepackimi potrzebami okazuje się, że przez najbliższe 3-4 sezony będą mnie interesowały wyłącznie ceny chińskich, karbonowych kół😂 Tym bardziej, że szykuje mi się "wydatek" kilkadziesiąt razy większy niż zakup roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 @Mihau_mnie już puszczają nerwy i ... zwieracze Za pączek w Auchan płaciłem zawsze 99 gr teraz 1.49 zł. (+50%). Takich przykładów mogę podać mnóstwo. Dobrze że mam zapas kaset i łańcuchów to przynajmniej jest się jak odstresować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 18 godzin temu, Mihau_ napisał: będą mnie interesowały wyłącznie ceny chińskich, karbonowych kół Wiem, że trochę poza tematem, ale masz coś na oku :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 @Dziaku jeśli kupie to csc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 19 godzin temu, chrismel napisał: @Mihau_mnie już puszczają nerwy i ... zwieracze Za pączek w Auchan płaciłem zawsze 99 gr teraz 1.49 zł. (+50%). Takich przykładów mogę podać mnóstwo. Dobrze że mam zapas kaset i łańcuchów to przynajmniej jest się jak odstresować. To trzeba będzie mieć jajka wielkości piłek plażowych....od początku roku stal +40-50%, farby +5-20%, żywice epoksydowe 120%, poliestrowe 40%, biel tytanowa 60%, bisfenol-ogólne braki (a co za tym idzie stratch i taśmy klejące +40%), problemy z tekturą. Właśnie wymieniłem rzeczy, które są głównymi częściami składowymi większości znanych nam produktów na rynku. Jak ktoś nie okiełzna tego szaleństwa to w drugiej połowie roku i następnym będziemy mocno przecierać oczy ze zdziwienia na sklepowych półkach i nie tylko. 19 godzin temu, Mihau_ napisał: Już chyba na poprzedniej stronie wspomniałem o TCR. Generalnie świetny sprzęt za dobrą kasę, tym bardziej z tym fabrycznym pomiarem. Wymienisz koła na coś co nie waży 2kg i będzie elegancko Tu potwierdzam...nawet na firmowym secie kół jest już przyzwoicie, a zmiana kół na takie o wadze poniżej 1500gram sprawiła, że jest już bardzo miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rupi Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 TCR zakupiony, opłacony, czekam na dostawę i pogodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.