xanax Napisano 29 Marca 2021 Napisano 29 Marca 2021 Cześć. W jaki sposób spuścić ciśnienie z opony jeżeli zawór w wentylu presta nie działa i nie da się spuścić powietrza?
Gość Napisano 29 Marca 2021 Napisano 29 Marca 2021 Zawór presta,należy odkręcić dwa trzy obroty i wtedy go nacisnąć,powietrze znika w ciągu paru sekund 😃
xanax Napisano 29 Marca 2021 Autor Napisano 29 Marca 2021 Napisałem, że nie działa. Po naciśnięciu nic się nie dzieje
Gość Napisano 29 Marca 2021 Napisano 29 Marca 2021 są dwa rodzaje wentyli presta zintegrowane które się nie wykręcają,i z wentylem ,który można wykręcić,wiec spróbuj go wykręcić Jak to nie pomoże,czeka cie zakup nowej dętki
xanax Napisano 29 Marca 2021 Autor Napisano 29 Marca 2021 To są najtańsze jakieś dętki bez wymiennego zaworu. Problem w tym, że nie da się spuścić powietrza, nie działa ten odpowietrznik. Delikatnie tylko syczy
xanax Napisano 29 Marca 2021 Autor Napisano 29 Marca 2021 Udało się, ciśnienie schodziło dokładnie 2,5 minuty trzymając zaworek non stop dętka szrot Panowie, mam problem z oponą Continentala, nie chce mi sie równo osadzić na obręczy, przeważnie "podskakuje" w okolicy wentyla. Ugniatam, nawilżam i nic. Macie jeszcze jakieś rady?
Gość Napisano 29 Marca 2021 Napisano 29 Marca 2021 Jak podskakuje?Co to znaczy? Użyj płynu do naczyń,zobacz ułożenie wentyla,jazda parę dni na niskim ciśnieniu,ewentualnie można lekko napompować i zostawić tak żeby równo przylegała na 48h
xanax Napisano 29 Marca 2021 Autor Napisano 29 Marca 2021 Cytat Jak podskakuje?Co to znaczy? Patrząc od boku na wysokości miejsca gdzie jest wentyl opona jakby nie całkowicie jest osadzona na rancie, co właśnie skutkuje takim jakby podskakiwaniem boku opony w tym miejscu. Pompowałem tez do 10 bar, myślałem że wskoczy, ale niestety.
xanax Napisano 29 Marca 2021 Autor Napisano 29 Marca 2021 Wszystko robione zgodnie z informacjami znalezionymi na forum i na yt jeśli chodzi o wymianę opon. Zamówiłem dętki Continentala, może akurat będzie lepiej
xanax Napisano 29 Marca 2021 Autor Napisano 29 Marca 2021 Czy taki luz jest jeszcze dopuszczalny na tylnym kole, czy trzeba włożyć węższe opony?
Patryke Napisano 30 Marca 2021 Napisano 30 Marca 2021 Jak lubisz jazdę na krawędzi to spoko ja w życiu nie chciałbym jeździć z takim prześwitem - lekkie bicie koła i szorujesz o ramę. Może dlatego, że często miałem przygody jak wpadłem na szosie w dziury PS. jaka to szerokość opony?
xanax Napisano 30 Marca 2021 Autor Napisano 30 Marca 2021 28mm. Realna szerokość opony po napompowaniu to 30mm. Musze założyć 25mm tylko czy na obręcz 622x19c wejdzie 25mm? Zalecana najwęższa opona to 28mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.