Skocz do zawartości

[Pomiar mocy] Kompatybilność Polar Vantage m

darekfilip

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

chciałem zacząć trenować z pomiarem mocy. Obecnie wykorzystuje jedynie pomiar pulsu z zegarka Polar Vantage M.  Na stronie znalazłem informację o kompatybilnych urządzeniach -https://suport.polar.com/en/which-third-party-sensors-are-compatible-with-polar-vantage 

Myślałem o zakupie 4iiii precision, ale jest ciężko dostępny - import ze stanów. W lokalnym sklepie nikt nie potrafił mi konkretnie doradzić.

Skłaniałbym się do pomiaru w ramieniu korby, nie w pedałach (wykorzystuje SPD i nie widziałem). Na początek wydaje mi się to też korzystne cenowo rozwiązanie.

Rozważałem 2 scenariusze:

1. Zegarek Polar Vantage M - jako miernik tętna + "komputer centralny", do tego pomiar mocy.

2. Zakup jakiegoś smart licznika/komputera rowerowego i spięcie do niego pomiaru mocy i zegarka jako czujnika tętna (da się tak zrobić?).

Chciałbym zostać na platformie polar flow z wynikami - zbieram tam trochę więcej danych.

Możecie coś polecić/doradzić? Ktoś wykorzystywał ten zegarek w treningu rowerowym?

Mam pomiar w ramieniu korby i spd. Do zbierania danych z jazd używam Wahoo Bolta.  Ale mam też zegarek polara M430 i dodatkowo nim rejestruję sobie trasy oraz tętno. Służy mi głównie do spółki z polarowską platformą do pilnowania stanu regeneracji. Same treningi, nie tylko rowerowe wrzucam na stravę, lądują też i na trainingpeaks.com. Ten ostatni jest niestety w pełnej wersji trochę drogawy.
Wadą takiego rozwiązania jest konieczność włączania dwóch urządzeń, ale licznik jest dla mnie wygodniejszy do obsługi w czasie jazdy. Do tego masz zapas zapisu w razie gdyby któreś urządzenie klękło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...