darekfilip Napisano 27 Marca 2021 Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Cześć, chciałem zacząć trenować z pomiarem mocy. Obecnie wykorzystuje jedynie pomiar pulsu z zegarka Polar Vantage M. Na stronie znalazłem informację o kompatybilnych urządzeniach -https://suport.polar.com/en/which-third-party-sensors-are-compatible-with-polar-vantage Myślałem o zakupie 4iiii precision, ale jest ciężko dostępny - import ze stanów. W lokalnym sklepie nikt nie potrafił mi konkretnie doradzić. Skłaniałbym się do pomiaru w ramieniu korby, nie w pedałach (wykorzystuje SPD i nie widziałem). Na początek wydaje mi się to też korzystne cenowo rozwiązanie. Rozważałem 2 scenariusze: 1. Zegarek Polar Vantage M - jako miernik tętna + "komputer centralny", do tego pomiar mocy. 2. Zakup jakiegoś smart licznika/komputera rowerowego i spięcie do niego pomiaru mocy i zegarka jako czujnika tętna (da się tak zrobić?). Chciałbym zostać na platformie polar flow z wynikami - zbieram tam trochę więcej danych. Możecie coś polecić/doradzić? Ktoś wykorzystywał ten zegarek w treningu rowerowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigfir Napisano 27 Marca 2021 Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Mam pomiar w ramieniu korby i spd. Do zbierania danych z jazd używam Wahoo Bolta. Ale mam też zegarek polara M430 i dodatkowo nim rejestruję sobie trasy oraz tętno. Służy mi głównie do spółki z polarowską platformą do pilnowania stanu regeneracji. Same treningi, nie tylko rowerowe wrzucam na stravę, lądują też i na trainingpeaks.com. Ten ostatni jest niestety w pełnej wersji trochę drogawy. Wadą takiego rozwiązania jest konieczność włączania dwóch urządzeń, ale licznik jest dla mnie wygodniejszy do obsługi w czasie jazdy. Do tego masz zapas zapisu w razie gdyby któreś urządzenie klękło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.