Punkxtr Napisano 26 Marca 2021 Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Starsi pewnie pamiętają kultowe części amerykańskiej marki Boone. Dla mnie to najlepszy news w tym roku - amerykanie po 25 latach od zaprzestania produkcji części rowerowych, wracają do gry. Jedną z ciekawostek będzie korba Cranx - w wersji produkcyjnej wykonana z aluminium, ale istnieje już stalowy, pusty w środku prototyp. W trakcie prac jest wersja tytanowa, gdzie masa 1 ramienia wyniesie poniżej 100 gramów. Dizajn można pokochać lub znienawidzić. Ja zastanawiam się, czy czekać na wersję tytanową czy brać Cane Creek eeWings 😉 boone4.webp boone2.webp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2021 Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Tak zapytam, a które to jest korba? To błyszczące czy czerwone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 26 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Te z samego dołu mam w swojej kolekcji w wersji szosowej (srebrnej). A te u góry... no cóż. Te korby są takie jak ja - inne niż wszystkie w czym idealnie mi pasują 😉 Z drugiej strony do własnego roweru chyba bym ich nie założył ale fajnie, że coś tak odjazdowego powstało w tych smutnych czasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2021 Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Czyli to na górze to jednak korba? Myślałem że jakaś forma czy prototyp 🤨 Wygląd specyficzny, ciężko mi sobie wyobrazić do czego miałaby pasować. A jak montuje się zębatki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 26 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Tak, to korba. Zębatki są w systemie DM lub mocowane do pająka (kupowanego osobno). Wygląd jest mega dziwny, ale to właśnie scheda marki Boone po latach, w których powstała. Sporo części z ery zachwytu nad CNC było przedziwnych i oglądało się je w katalogach Bike Workshop 😉 Niemniej znam kilka rowerów, do których ten sprzęt ładnie by pasował. Jak pokażą więcej zdjęć (najlepiej z zainstalowaną korbą), będzie można powiedzieć więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.