KasicaJa Napisano 24 Marca 2021 Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Chcemy z mężem kupić sobie rowery. Interesuje nas filma Kelly. Rowery chcemy do jazdy po mieście i w teren np góry. Może ktoś podpowiedzieć jakie będą odpowiednie, na co patrzeć kupując rowery. Na zakup rowerów chcemy przeznaczyć do 6000 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 24 Marca 2021 Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Z Kelly to znam tylko The Kelly Family 🤣. A teraz konkrety: Nie patrzymy na markę to przede wszystkim. Co znaczy w góry? Asfaltowe ścieżki czy kamieniste szlaki? Ile będzie jazdy po mieście, a ile po tych "górach"? W %. Ile waży najcięższe z Was? Może to nieładne pytanie, ale ważne 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 24 Marca 2021 Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 @chudzinki przecież mowa jest o terenie, więc jaki asfalt https://www.kellysbike.com/pl/xc-c923/spider-70-black-29-p67870 mieści się w budżecie, sprawdzi się i tu i tu. Spider 80 jest na dużo lepszym osprzęcie, może przy zakupie dwóch dałoby się je kupić powiedzmy za 6500 za komplet. Choć to taki ciężki rok że może być trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 24 Marca 2021 Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Ja bym jednak doprecyzował te "góry", czy to ma być jako "teren" czy "pojechanie w góry żeby pokręcić się po okolicznych drogach" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasicaJa Napisano 24 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Asfalt znaczy dojechać do mamy ma do niej około 15 km i do pracy jakieś 10 km. A góry to znaczy w teren. Nie jakieś, skały a typowe scież do jady. No bardzo lubimy terenu ogrodzieńca i lasy w Ryczowie. Maz 85 kg waży ja 70 kg 1 godzinę temu, chudzinki napisał: Z Kelly to znam tylko The Kelly Family 🤣. A teraz konkrety: Nie patrzymy na markę to przede wszystkim. Co znaczy w góry? Asfaltowe ścieżki czy kamieniste szlaki? Ile będzie jazdy po mieście, a ile po tych "górach"? W %. Ile waży najcięższe z Was? Może to nieładne pytanie, ale ważne 😉 A dlaczego nie patrzeć na markę? Kupując auto wybraliśmy docelowo jedna marke i nie żałujemy. Kupując aparat fotograficzny wybrałam jedna marke i jest ok. Swojego pierwszego Kellysa miałam 10 lat ale juz za dużo potrzebował reanimacji. Niestety kolegi który pomagał mi kupić rower juz nie ma. A ze dobrze mi się jeździło pozostaje przy tej marce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 24 Marca 2021 Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Samochody, aparaty nie mają tu żadnego odniesienia. W tych niskich kwotach przy rowerach patrzy się przede wszystkim na osprzęt, a Kellys wychodzi dość marnie na tym punkcie. To tak jak pisze @MikeSkywalker i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasicaJa Napisano 25 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Dziękuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.