Jullian Napisano 22 Marca 2021 Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 (edytowane) Hej - potrzebuję poglądowej pomocy zanim "zbłaźnię" się być może w serwisie. Zacząłem przygodę z hardtailami i wybrałem cuba reaction pro z widelcem jak w tytule. W czym problem? przy zamknięciu blokady amortyzatora po pierwsze dalej dość mocno się ugina po drugie wydaje dzwięki jak stara wersalka - irytujące, głośne i tępe. Dodam, że wydaje te dzwięki tylko przy włączonej blokadzie amortyzatora, przy uginającym się chodzi dość lekko, płynnie - Rower nowy Cube REACTION PRO 29 2020 - bardzo proszę o wyrozumiałość nowego użytkownika i pomoc Edytowane 22 Marca 2021 przez Jullian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 23 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Blokady 100% ma niewielki odsetek amortyzatorów, to forma zabezpieczenia przez uszkodzeniem amortyzatora. Pytanie jak bardzo twój się ugina i jakiej siły należy do tego użyć. Ponadto dźwięk zasysania powietrza jest normą, ale już dźwięk jak stara wersalka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Jeśli zablokowany amor ugina się tak jak odblokowany to na bank brakuje oleju w tłumiku. Nie wiem czy to nowy rower, czy używany ale amor domaga się serwisu. Jest tu nawet gdzieś temat gdzie piszą, że nówka sztuka wymaga serwisu zerowego bo często spotykana sytuacja to zbyt mało oleju. Jesli używany to może czas wymienić oringi. U mnie tak właśnie było, któryś oring zaczął puszczać co dobrze było widać po ściągnięciu dolnych lagów, gdzie z tej odstrony tlumika leciało dużo więcej oleju niż z drugiej. Standardowo leje się 150ml oleju, u mnie po zlaniu z tłumika było mniej niż 120ml i już amor się uginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi