NataliaM Napisano 22 Marca 2021 Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Witam , Chciałabym kupić trenażer DD ale nie wiem czy będzie współpracować z moim rowerem. Posiadam Meride sculture z 2019 roku , naped z 8 przełożeniami. Wszystkie trenażery obsługują kasete 9/10/11 - czy na takiej 9 rzedowej kasecie moje przerzutki beda dzialaly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 22 Marca 2021 Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Trenażer w sumie nie wie jaką ma kasetę tylko pod jaką piastę ma redukcje. Pojedzie też na singlu, w trybie Workout nawet lepiej A o jakim myślisz ? PS: Jeżeli masz bębenek w trenażerze 11rz to pewnie będzie potrzebna podkładka - dystans ale to grosze w każdym warsztacie rowerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 22 Marca 2021 Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Trenażerowi wszystko jedno z jaką kasetą jeździsz. 8-mka jest tej samej szerokości co np. 10s musisz użyć podkładki do kaset mtb 9/10/11. A jaką kasetę wybrać? Najlepiej jeździć na dokładnie takiej samej jak w rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NataliaM Napisano 22 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Dzieki jestem mega poczatkujaca wiec wybaczcie moja niewiedze w zakresie nomenklatury Zastanawiam sie nad wyborem miedzy Elite Direto XR a Tack Flux s smart - ktos może użytkował jeden z trenażerów i może się podzielić wrazeniami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 22 Marca 2021 Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Wybierałbym między Direto XR a Kickr Core. Mam Kickra więc nie doradzę. Ale ten pan doradza : https://www.dcrainmaker.com/2020/11/smart-cycle-trainer-recommendations-guide-winter.html/ Po przeczytaniu https://www.dcrainmaker.com/2018/10/tacx-flux-s-trainer-in-depth-review.html bym odpuścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.