klaus1105 Napisano 22 Marca 2021 Napisano 22 Marca 2021 Witam. Zastanawiam się pomiędzy dwoma rowerami: 1. https://kross.eu/pl/rowery/turystyczne/trekking/trans-2-0-sr-damski-szary-czarny-matowy 2. https://rowery-indiana.pl/rowery-trekkingowe/269,x-road-10-d19-28-2020-28-19-kremowy Czy jest duża różnica między tymi modelami? Który jest bardziej warty uwagi? W KROSSIE przerzutki Sunrace natomiast INDIANA Shimano, które lepsze? Co powiecie jeśli chodzi o osprzęt? Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj
chudzinki Napisano 22 Marca 2021 Napisano 22 Marca 2021 Żaden... Gdzie będziesz jeździł? Asfalt? Szutry? Ile % czego? Ile ważysz? Potrzebny bagażnik i błotniki? Cytuj
szy Napisano 22 Marca 2021 Napisano 22 Marca 2021 Cytat Potrzebny bagażnik i błotniki? POTRZEBNY! 😤 Błotniki i bagażnik są po to, by rower skutecznie pełnił normalną, praktyczną funkcję transportową, a nie był tylko wybrykiem do wykorzystywania w sprzyjających warunkach. Błotniki - by nie schodzić z roweru upieprzonym po uszy. Bagażnik - by w każdej móc coś wygodnie wrzucić do sakwy, a nie być zmuszonym do rolowania "fancy inaczej" podsiodłówki. Z błotnikiem i bagażnikiem nie musimy się zastanawiać "a jest mokro?, a co ja muszę wziać ze sobą?", tylko łapiemy rower i używamy. Łapiącym za klawiaturę przypominam - pytanie dotyczy roweru miejskiego/trekkingowego, więc - TAK, bagażnik i błotniki są POTRZEBNE! ☺️ Szy. 1 Cytuj
chudzinki Napisano 22 Marca 2021 Napisano 22 Marca 2021 @szy, spokojnie, nie denerwuj się 😛. Ja nie jestem @wkg (bez urazy Witek 😉) i nie będę się dochodził nad sensem bagażnika i błotników (sam ich używam), ale pytam, bo wiele osób nie zna innych rowerów. "Pan" w sklepie powiedział, że taki i taki chcę. Nieważne, że będę jeździł w słoneczne dni 5 km ścieżką rowerową do kolegi, ale wszystko musi być. Dlatego pytam i jak ktoś dalej twierdzi, że chce to OK. Doradzimy 😉. Niestety z tych rowerów ja nic nie polecę, a wręcz odradzam... Cytuj
wkg Napisano 22 Marca 2021 Napisano 22 Marca 2021 32 minuty temu, szy napisał: pytanie dotyczy roweru miejskiego/trekkingowego, więc - TAK, bagażnik i błotniki są POTRZEBNE! Zakładając, że pytający wie, co mu potrzebne 18 minut temu, chudzinki napisał: Ja nie jestem @wkg (bez urazy Witek 😉) Spoko Dziś nie będę zbawiał świata Zresztą śwat do oczywistych oczywistyości woli dochodzić na własnych błędach 35 minut temu, szy napisał: Błotniki .................... są po to, by rower skutecznie pełnił normalną, praktyczną funkcję transportową, Ja się absolutnie zgadzam 35 minut temu, szy napisał: Bagażnik - by w każdej móc coś wygodnie wrzucić do sakwy, a nie być zmuszonym do rolowania "fancy inaczej" podsiodłówki. Ależ oczywiście ! Torebusiowanie wsteczne uważam za wymysł marketingowy. Cytuj
szy Napisano 22 Marca 2021 Napisano 22 Marca 2021 29 minut temu, chudzinki napisał: @szy, spokojnie, nie denerwuj się 😛. Nigdy w życiu! 😤 ☺️ Szy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi