b1nd Napisano 21 Marca 2021 Napisano 21 Marca 2021 Cześć. Wymieniłem cały zestaw przedni z mt200 na Mt500 (klamka mt501) Mam pytanie odnośnie luzu w górę: Czy tak powinno być ? Nie idzie go skasować tą śrubą do regulacji położenia klamki. Hamulce odpowietrzone, rower dęba staje, działają super. Nie wiem czy jest się czym przejmować ? Może ktoś porównać u siebie ? Cytuj
Gość Napisano 21 Marca 2021 Napisano 21 Marca 2021 Spokojnie mam taką samą,też wykonam nią taki ruch,więc bez obawy klamka jest w pełni sprawna,aczkolwiek są tak jakieś śrubki jak dobrze pamiętam może za pomocą ich uda się skasować ten luz ale szczerze mówiąc nie bawiłem się w to,odpowiada mi jak jest teraz Cytuj
zekker Napisano 21 Marca 2021 Napisano 21 Marca 2021 Miałem tak w M675, MT500 i M7000 - powiedziałbym, że to norma. Śrubki odpowiadają za oddalenie klamki od kierownicy. Tego luzu nimi nie skasujesz, bo chodzą z całym tym elementem, nie mają na niego wpływu. Cytuj
To_JaT Napisano 21 Marca 2021 Napisano 21 Marca 2021 To normalne w chyba każdej klamce jedno i dwupalcowej shimano. Tak ma być. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi