Sandremag Napisano 21 Marca 2021 Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Cześć. Mam gripy jak w tytule. Zadziwiająca mnie, a pewnie trywialna do naprawy jest jedna rzecz - mianowicie ten grip, który ma 3 biegi na manetce, w środku ma 6 kroków (i 6 razy klika) a ten, który ma 6 - 3 (i 3 razy klika). Czy jest jakaś możliwość poprawy działania? Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 21 Marca 2021 Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Pewnie masz manetki Sram MRX. Może jakieś zdjęcia. Może ktoś odwrotnie to założył, a może lewa manetka pracuje w systemie z microindeksacją na tak zwane dostawianie biegów. Zdjęcie na kierownicy by się zdało .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandremag Napisano 21 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Jasne: Nakręciłem, jak to dziwnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 21 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Stawiam na zmienione gripy miejscami, chyba że tak nie było wcześniej. MRX mają mikroindeksację w lewej manetce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2021 Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 zamienione sa miejscami pewnie innej opcji nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 21 Marca 2021 Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 W lewej masz mikroindeksację i tak ma być. Dawaj filmik z prawej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandremag Napisano 21 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Ok, dziękuję Wam za podpowiedzi. Faktycznie ta mikroindeksacja mnie zmyliła, w shimano tego nie miałem. A druga przerzutka - mój błąd, wyskoczył nieco pancerz i linka miała przyblokowany skok, stąd te 3 kliki. Po poprawce klika już prawidłowo. Przepraszam za zamieszanie i dziękuję jeszcze raz za podpowiedzi. Miłej niedzieli! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 21 Marca 2021 Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 No i super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.