Frydz Napisano 20 Marca 2021 Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Hej, znalazłem w sklepie jakieś 50km Meride Reacto w dobrej cenie, ale nie jestem pewien czy nie będzie za mała. Oczywiście w razie czego podjadę się przymierzyć, ale chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle jest sens jechać tyle km czy już na wstępie wiadomo że nic z tego? Rozmiar ramy to 52 (s/m) w tabeli Meridy jest do 177cm, ja mam 178cm i ok 81 cm przekroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 21 Marca 2021 Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Rozmiar w sam raz. Biorąc pod uwagę obecny stan rynku rowerowego, to 50km to bardzo blisko. Ja na przykład jechałem 150km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Marca 2021 Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Za mała to na pewno nie będzie i jakiekolwiek rozważanie czegoś większego to strata czasu M przy tej geo będzie idealne. Swoją drogą jeśli chciałbyś mieć bardziej agresywną pozycję to i S można rozważyć (bo długość ogarniesz wymianą mostka a różnica w wysokości główki jest spora) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frydz Napisano 21 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Super, dzięki za odpowiedź. To była by moja pierwsza szosa aero, czy na takim rowerze jazda po górkach i ostrzejszych podjazdach jest bardzo utrudniona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Marca 2021 Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Różnica to wyłącznie wyższa masa roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gputowski Napisano 23 Maja 2021 Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Podpinam się pod ten temat. Można powiedzieć że padł wybór na Reacto 300. Mam 174 cm i "typową" budowę ciała. Z tabeli idealnie wychodzi S/M, ale znalazłem dobrą ofertę na rozmiar M/L - tysiąc złotych tańszy. Tylko pytanie czy nie za duży. Szczególnie że jeździłem cały czas na Kross-ie Venom z za dużą ramą .... no i źle mi się jeździło. Pomimo skrócenia mostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Maja 2021 Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Ubrania też kupujesz XXL bo takie są na wyprzedażach? Za duży i tyle, poza tym pewnie się na ramie zawiesisz. Przy takim wzroście wybór pomiędzy S a S/M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frydz Napisano 8 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 Ja kupiłem w końcu rozmiar S/M 52 i jest w sam raz na moje 178cm. Tak więc przy 173cm chyba lepiej szukać rozmiaru S 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.