Kadirax Napisano 20 Marca 2021 Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Mam problem z odkręceniem śruby w manetce jedna się odkręca natomiast druga jest obrobiona Próbowałem różnymi typami śrubokrętów odrecić nic to nie daję młotkiem nabić śrubokręt ,spsikałem wd 40 oraz próbowałem kluczem ampulowym ale nic to nie daję Myślałem żeby rozwiercić tylko jest problem gdzie ja dostane taką nową śrubkę manetka działa dobrze chcę tylko wymienić linkę przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2021 Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 st-ef. problem nie jest ze znalezieniem śrubki z określonym skokiem gwintu i lebkiem, ale takie kłopotliwe śruby (śrubki) odkręcają tylko śrubokręty z wyższej półki...ty natomiast całkowicie ją zajechałeś.......czy linka jest bardzo stara? próbowałeś ją naoliwić, wyczyścić wstępnie w tym stanie manetkę powietrzem sprężonym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadirax Napisano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Linka jest już bardzo stara widać na niej rdzę jak kupiłem ten rower to tak była objechana śruba czyli mówisz że kupić śrubokręt z wyższej półki a masz jeszcze jakieś inne metody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2021 Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Zajechałeś ją całkowicie, nie ma za co złapać.....nic to nie da.....pokrywka jest mała, czy próbowałeś odkręcić drugą? mam te manetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2021 Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 7 minut temu, whiteindian napisał: problem nie jest ze znalezieniem śrubki z określonym skokiem gwintu i lebkiem Jest, gdy się okaże że nie jest to śruba, a wkręt wchodzący w plastik. Bardzo często spotykane w Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadirax Napisano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 druga śrubka jest jak nowa odkręce ją bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 20 Marca 2021 Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Nie znam tej manetki ale czy jesteś pewien że musisz ją rozebrać żeby wymienić linkę ? We wszystkich manetkach które miałem od strony ,,cyngli " jest taka wkręcana zaślepka . Po odkręceniu linkę się wypycha ( najpierw trzeba odkręcić od przerzutki ) , a nową wpycha . Linka jest ,,wolna " tylko w jednym położeniu manetki . Nie pamiętam czy na 1 czy na 3 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadirax Napisano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Tu taj trzeba odkręcić pokrywe aby wyjąć linkę a czy taki zestaw by pomógł https://allegro.pl/oferta/wykretaki-do-urwanych-zerwanych-srub-6-szt-jakosc-9943433798?offerId=9943433798&inventoryUnitId=TOFS4-k7FUtZQU4wbAd-dQ&adGroupId=MDZlZmVlMjUtMGIyMy00Mjk1LTljZjctZjJlNGIzMmUyZDc2AA&campaignId=YzFkMDAzZWEtNGVkNi00MWM4LWI3YzYtN2E0ZDA1YTEyYTk2AA&sig=ad0f3ad09548f1deb0166f85677393a5&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=ads&gclid=Cj0KCQjwutaCBhDfARIsAJHWnHtyf2wPwFIncHU-gL-j04xw84LiGyupDxbswhv9Q8mHEeKlb0XXrNUaAm4vEALw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galad Napisano 20 Marca 2021 Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-wykrecania-zerwa-srub-5szt-yt-06035-yato-9758830350?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_narzedzia&ev_adgr=Spawarki,+szlifierki+i+polerki+oraz+pozostałe&gclid=Cj0KCQjwutaCBhDfARIsAJHWnHtSPyOdorPdF5_TyYTWYwnlRcxH1Drh46TtyaL4Jr0LDqTnEH1h16kaAlxyEALw_wcB próbujesz nawiercić tym zjechany łeb śruby i jak trochę się wwiercisz, wrzucasz lewe obroty w wkrętarce i powoli wykręcasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadirax Napisano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 dzięki na pewno spróbuję twojej metody . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galad Napisano 20 Marca 2021 Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Zestaw który ty wkleiłeś, działa na tej samej zasadzie, ale chyba jest bardziej wszechstronny, nadaję się do większej ilości średnic łbów śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadirax Napisano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 już zamówiłem twój zestaw dam znać jaki mi to wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadirax Napisano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Jednak mi się nie udało rozwierciłem całą manetke muszę kupić nową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Tak to bywa. Na przyszłość polecam kupić oddzielnie manetkę i klamkę hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.