NoPerfect Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 Witam, jakoś w wakacje 2020 kupiłem kierownice XLC HB M16 780mm która jest z alu 7050 potrójnie cieniowanego i tu moje pytanie, czy to norma że kiera się powinna lekko na samych końcach jak by giąć podczas nacisku? (Może mam coś z oczami albo coś z głową i wydaje mi sie tylko!?) Kupiłem kierę lecz nie miałem opcji jej wytestować na trasach z racji korony (sprawy prywatne), i chciałem zapytać czy mogę się czuć bezpiecznie na Kasinie lub Kluszkowcach? Odrazu dodam że jeżdżę na sztywniaku jeśli ma to jakieś znaczenie i śmigam coś typu A-Line i tego podobne lub ciutkę mniej wymagające trasy. Wymienić na coś z serii 7075 czy może zostać i mogę jeździć oraz spać spokojnie?
To_JaT Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 Nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem u siebie. Może delikatnie w stalowych kierach do dirtu o małych średnicach było czuć. Kierownica wiadomo pracuje ale nie wydaje mi się, żeby było to zauważalne. Jeśli tak rzeczywiście jest to wolałbym wymienić i nie testować kierownicy na arnoldzie 😥
NoPerfect Napisano 20 Marca 2021 Autor Napisano 20 Marca 2021 @To_JaT dziękuję za opinię Poczekam jeszcze żeby mi ktoś odpowiedział bo jedna opinia nic nie robi za bardzo, a chciałbym wiedzieć. Btw co polecicie żebym się nie bał? Wymagania jakie mam: -31,8 -biała (ew coś co spasuje z białym gdyż mam biały rower, nie nie może być czarna) -długośc 740mm -wznios +25mm (max 35mm) Ew. gdzie znajde taniej nowego fatbara (złoty może będze pasować do kolorystyki.. 🙄)
To_JaT Napisano 20 Marca 2021 Napisano 20 Marca 2021 Pokaż rower to będzie łatwiej dobrać, żeby kolorystycznie się zgrywało. Możesz zawsze kupić dłuższą i potem ją dociąć. A fatbara to możesz na olx poszukać, używkę za 150-200zł dostaniesz
NoPerfect Napisano 20 Marca 2021 Autor Napisano 20 Marca 2021 Zdjęcie dość stare, zmianił się amor na biały i adaptery mam czerwone, inny blat. Wiem że można kupić na olx, lecz dużo ostatnio oszustw jest i tak średnio to widzę, ale no jak bedzie trzeba to bedzie trzeba niestety z olx brać 😕
To_JaT Napisano 20 Marca 2021 Napisano 20 Marca 2021 Polecam przesyłkę za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości
NoPerfect Napisano 21 Marca 2021 Autor Napisano 21 Marca 2021 @To_JaT no niby tak To coś bedzie co podpasuje kolorystycznie?
To_JaT Napisano 21 Marca 2021 Napisano 21 Marca 2021 Moim zdaniem czarna by tez pasowała i wtedy masz dużo prostszy wybór Wysłałem ci na priv namiar na sprawdzoną osobę która sprzedaje złotego fatbara za 200zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.