Gosciu2115 Napisano 19 Marca 2021 Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Witam Dziś przyszedł mi używany sr suntour aion. I nie posiada on tej czerwonej nakrętki od reboundu na dole. I moje pytanie brzmi czy jest ona konieczna czy wogóle jej nie trzeba mieć a może jakiś tańszy zamiennik? Chodzi mi o aiona w wersji lor nie rc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Marca 2021 Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Każdy tłumik w AIONie ma regulację rebound. Zapewne pokrętło ktoś zgubił. Można to regulować za pomocą zwykłego imbusa 2,5 czy 3mm (wsadzasz w miejscu gdzie powinno być pokrętło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 19 Marca 2021 Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Jeśli dalej jest szpilka spod tłumika to możesz regulować kombinerkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Marca 2021 Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 8 godzin temu, Dokumosa napisał: Można to regulować za pomocą zwykłego imbusa 2,5 czy 3mm @Dokumosa Nie za bardzo rozumie twojej odpowiedzi. Tego Aiona chyba pomyliłeś z Raidon/Epixon. W AION-ie wystaje szpilka typu imbus i po przykręceniu nakrętki z oringiem na tą końcówkę to się nakłada pokrętło do regulacji tlumienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi