Gosciu2115 Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 Witam Dziś przyszedł mi używany sr suntour aion. I nie posiada on tej czerwonej nakrętki od reboundu na dole. I moje pytanie brzmi czy jest ona konieczna czy wogóle jej nie trzeba mieć a może jakiś tańszy zamiennik? Chodzi mi o aiona w wersji lor nie rc. Cytuj
Dokumosa Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 Każdy tłumik w AIONie ma regulację rebound. Zapewne pokrętło ktoś zgubił. Można to regulować za pomocą zwykłego imbusa 2,5 czy 3mm (wsadzasz w miejscu gdzie powinno być pokrętło). Cytuj
To_JaT Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 Jeśli dalej jest szpilka spod tłumika to możesz regulować kombinerkami. Cytuj
ACTIVIA Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 8 godzin temu, Dokumosa napisał: Można to regulować za pomocą zwykłego imbusa 2,5 czy 3mm @Dokumosa Nie za bardzo rozumie twojej odpowiedzi. Tego Aiona chyba pomyliłeś z Raidon/Epixon. W AION-ie wystaje szpilka typu imbus i po przykręceniu nakrętki z oringiem na tą końcówkę to się nakłada pokrętło do regulacji tlumienia 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi