kamikadze2014 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Hej! j/w- ceny 50-100zł za kawałek alu są niedorzeczne- ma ktoś namiar gdzie mozna takie otrzymac w normalnych cenach? Aliexpress serwuje za 20zł i jedyny minus to czas oczekiwania- moze ktos z forumowiczów podzieli się wiedzą albo rzuci ofertą :) Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Poszukaj klamek na części na giełdach facebook, olx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ador Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/dzwigni-do-sram-zacisk-avid-hamulca-rowerowego-9899055827 28,20 za szt. https://allegro.pl/oferta/dzwigni-zacisk-avid-do-rowerowego-sram-hamulca-9914190588 23,10 za szt. eee to wszystko też wysyłka z Chin Edytowane 18 Marca 2021 przez Ador Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Jedyne co to zamówić nowa z Chin.Ewentualnie można próbować dopasować inny zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 18 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 @mechanikrowerowy1986 co znaczy inny zacisk? są jakies customowe albo innych marek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Ja bym zmierzył jego średnicę,i zacząłbym kombinować,zwrocilbym bym uwagę na zacisk sztycy,zacisk do montowania uchwytu pod telefon,zacisk starego lusterka,gdy to by nie pomogło poszedłbym do Leroy Merlin i tam na dziale z zaciskami bym coś znalazł A co ci się stało że dotychczasowym zaciskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 18 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 @mechanikrowerowy1986 zwróc uwagę ze nie jest to równy pierscien- ma odstające krawędzie. Kupiłem hamulce bez obejm i wiedziałem na co się piszę choc nie sądziłem ze w takich cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Jak zobaczysz mój rower w garażu zobaczysz jak można kombinować,aby modyfikować swoją zabawke Tak widzę to albo zamówisz i zapłacisz 100zł,ewentualnie zajmie ci to trochę czasu i wydasz 15 zł Można dorobić spokojnie,widzę budowę tej obejmy i klamkę,zwykle lusterka są na bardzo podobnej obejmie z tym że plastikowej A jak chcesz zachować ładny wygląd to zamów sobie nowe za 100zl,bo klamki są bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 18 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 @mechanikrowerowy1986 masz absolutnie rację- nie mam cisnienia zeby to wyglądało tylko zebym miał pewnosc ze bedzie dobrze trzymać no i zebym wiedział jak to ugryźć. Masz jakiś konkretny pomysł od czego zacząć? rzeczywiscie jakies obejmy w sklepach budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marca 2021 Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Szukaj czegoś na działach hydraulicznych,tam coś może znajdziesz,bardzo podobne są zaciski w uchwytach do oświetlenia rowerowego,uchwyty do koszykow montowanych na kierownicę,musi coś się trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 @mechanikrowerowy1986 najgorzej ze to wszystko pozamykane na czas lockdownu. Znalazłem cos takiego online jak ponizej. Mozliwe ze dopasowałoby się do wcięć- 20-22mm obejma tak jak kierownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Może i dopasujesz ciężko jednoznacznie stwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 https://allegro.pl/oferta/obejma-opaska-do-rur-wezy-przewodow-kabli-20mm-gum-6902654278 Może coś takiego? Moim zdaniem z tego coś powinieneś zrobić lepszej nie znalazłem,a jak będzie pasować możesz oddać do malowania proszkowego koszt zero złotych po prostu zrobią ci to przy okazji i będzie jak oryginał z tym że stalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 24 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 @mechanikrowerowy1986 mozna sprobowac- warto. Tylko kwestia podgięcia końcówek bo klamki mają wcięcia. Dzięki za pomysł. Coś pokombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 1 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Można zamykać temat- kupiłem 2 obejmy na aliexpress w cenie 30 zł za 2 razem z wysyłką. Juz mam troche km za sobą i co tu duzo mowic- wszystko hula jak nalezy- szkoda przepłacac i kombinować. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi