kidon Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Witam, chciałbym wymienić przerzutki w moim GT Avalanche 3.0 ( swoje przejeździły , jest już problem z regulacja ) mam korbe: Suntour XCT302 ( 42x32x22 ). utknąłem na przedniej przerzutce, nie mage znaleźć praktycznie nic co by pasowało ( jedynie tourney - a tego nie chce ) do pojemności 20T bądź korby na 42 . oryginalnie przednia przerzutka to M303 Shimano - Acera chciałbym cos lepszego, celuje w Alivio np. Czy musze wymieniac korbe zeby wymienic przerzutki, czy da rade dobrac cos co bedzie pasowac do obecnej konfiguracji? ktoś pomoże? dzieki wielkie z góry. K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Skoro swoje przejeździły to w pierwszej kolejności sprawdź/wymień zanim zaczniesz kupować zmieniarki: - wymień linki i pancerze - to podstawa. Nowe przerzutki ze starymi zasyfionymi linkami i pancerzami również nie będą chodzić. - wyczyścić i nasmarować przerzutki. - sprawdź czy hak tylnej przerzutki jest prosty. Jeśli jest krzywy to będą kłopoty z biegami. Musisz sprawdzić jakie masz mocowanie przedniej zmieniarki, podejrzewam, że standardowe 34,9mm. Ciąg linki z góry czy z dołu? Wózek pod czy nad obejmą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidon Napisano 17 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 aktualnie biore sie za linki i pancerze ale swoja droga przezrutki pewnie beda do wymiany, kwestia kiedy... 34,9 mm, obstawiam top swing, z tym ciagiem to nie jestem pewien, wrzucam foto. dzięks!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.