Lilkaa Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Witam, chcę kupić sobie dobrą pompkę podłogową z manometrem, który za bardzo nie kłamie, bo osobnego manometru nie posiadam. Myślałam nad lezyne, bo tylko takie znalazłam z przykręcaną końcówką a zależy mi na tym, żeby była przykręcana. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi pompkami (lub ewentualnie innych firm, ale przykrecane)? Którą (ile bar) powinnam wybrać? Pacjentami będą rower trekkingowy i MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Do tych rowerów to 5 Bar będzie z wielkim zapasem. Dlaczego Ci tak zależy na nakręcanej końcówce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lilkaa Napisano 16 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Denerwuja mnie te nakladane, mam małą wycieczkową pompkę, która jest nakręcana i bardzo mi to pasuje. Chyba jakiegoś naukowego argumentu nie umiem podać, może mam jakaś ukryta mania przykręcania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Tak polecam lezyne. Wiele lat służby bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Ostatnio przyszła do mnie pompka Lezyne, model MACRO FLOOR DRIVE DIGITAL. Po pierwszych dwóch pompowaniach spisuje się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lilkaa Napisano 16 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Ooo super! A jakie masz opony? Bo z tego co czytam producent poleca te pompke raczej do cienkich opon. Gdzies mi sie tez obilo o uszy ze te pompki wysokocisnieniowe wolniej pompuja normalne opony. Nie wiem za bardzo dlaczego mialoby tak byc (slaby ze mnie fizyk ;)) Wlasnie taka lub podobna pompke chcialabym zakupic, ale jesli to prawda z tym wolnym pompowaniem, to sie chyba bede musiala zastanowic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Opony 29x2,25. Wyższe ciśnienie łatwiej wytworzyć działając małym tłokiem - nie trzeba używać tyle siły do nabicia opony. Plus za to, że można dozować bardzo dokładnie ciśnienie. U mnie priorytetem było ciśnienie powyżej 12 bar potrzebne do air boostera do opon tubeless. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gradory Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Właśnie kupiłem pompkę SKS Twentyniner (do 5 barów) dedykowaną do rowerów górskich i jestem zadowolny. Daje dużo powietrza za każdym machnięciem (duża średnica rury i jest dość wysoka), ma duży, czytelny manometr, a do pomowania kół w MTB potrzeba precyzyjnego odczytu z ciśnieniomierza. Wcześniej kupiłem SKS Airworx 10.0 (do 10 barów), polecaną na forum, ale oddałem natychmiast po kupieniu, jak tylko zobaczyłem jej mały manometr. Może i dobra do szosy, ale taka sobie do MTB. Pompki na duże maksymalne ciśnienia dają mniej powietrza, bo przy wysokim ciśnieniu nie dałoby rady pompować pompką dającą dużo powietrza za każdym machnięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.