Wojciech38 Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Posiadam hamulce hydrauliczne tektro podczas zmieniania okładzin wypadł mi tłoczek. I nie ma w nich oleju. Rozkręciłem je a następnie złożyłem próbowałem napełnić lecz po napełnieniu w ogóle nie hamują. Nie wiem co mam zrobić Cytuj
To_JaT Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Na przyszłość, nie wciskaj klamki gdy masz wyjęte klocki a przy wymianie zawsze rozepchaj tłoczki. Hamulec do zalania i odpowietrzenia, jak to zrobisz to będzie śmigał Cytuj
woojj Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Jak zapowietrzysz w ten sposób zacisk, to odpowietrzyć trzeba z głową bo inaczej nie wygonisz powietrza z zakamatków zacisku. Czasem trzeba pokombinować. Filmików w necie jest dużo, jak nie dasz rady to zanieś do serwisu. Za 30-40 zł zrobią jak trzeba. Cytuj
Wojciech38 Napisano 15 Marca 2021 Autor Napisano 15 Marca 2021 Zakupiłem zestaw dobodpowietrzenia. Jak przyjdzie spróbuję odpowietrzyć będę pisać czy zadziała Cytuj
To_JaT Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 3 godziny temu, woojj napisał: Za 30-40 zł zrobią jak trzeba. Gdzie tak tanio? Cytuj
woojj Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 W Tarnowskich Górach ... nie będę reklamował. Za dużo mamy roboty. Ludziskom się nagle przypomniało że mają rowery....taki to sezonowy sport w PL. Może jakby troszkę ogarnęli infrastrukturę to jeździli by więcej całorocznie. Ale u nas jazda na rowerze do roboty kojarzy się nadal z ubóstwem i wręcz wykluczeniem społecznym. To się zmieni, już wkrótce. Już zaparkowanie trwa dłużej niż dojazd do celu ;-)))) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi