Skocz do zawartości

[rower mtb] Co myślicie o rowerach MTB Cube acid i grand Canyon al 5.0?

alexsob

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aktualnie jeżdżę na Focusie (ma już swoje lata) Planuje coś nowszego. Focus Whisler 3.9 jest już nie dostępny a nie chcę kupować markowych typu Trek, Kross, Scott itp ale wpadły mi w oko rowery Grand Canyon  al 5.0 lub  Cube Acid lub ewentualnie cos z Ghost Kato. Nowki drogie ale używki można kupić nawet tanio. Ewentualnie wymienię napęd i będę jeździł. co myślicie o takiej zamianie?

Napisano

Male koła, wymiana napędu, kierownicy, siodelko, amortyzatora. Jakbym wymieniał koła to raczej pod tarcze niż pod v-brak ale hamulce nie mają dla mnie znaczenia. 

Napisano

Fajnie też by było zobaczyć linki dio stron producenta z rowerami z właściwego rocznika. Geometria się zmienia a geometria Acida a Canyona to dwa różne kosmosy.

Pomóż nam sobie pomóc bo jak nie odrobisz lekcji to innym tez sie nie będzie chciało :)

9 godzin temu, alexsob napisał:

markowych typu Trek, Kross, Scott

Szczególnie Kross jest markowy :D

Napisano
2 godziny temu, KSikorski napisał:

Zatem podeślij linki do ogłoszeń używek które rozważasz, podaj swój wzrost i może się spojrzy 😉

Mam 174 i aktualnie jeżdżę na ramię M. Jak na razie z używek nie mam nic na oku. Raczej myślę i lekkiej uzywce jeśli się trafi, jak nie to nowy. Może jakieś przeceny gdzieś będą. 

Co  w ogóle myślicie o tych modelach z canyona i cube? 

Napisano

Słuchaj - to sa kompletnie inne rowery. Cube ma geometrię dla długonogich. Krotki i wysoki. Canyon - dokładnie odwrotnie. Znacznie bardziej sportowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...