alexsob Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 Aktualnie jeżdżę na Focusie (ma już swoje lata) Planuje coś nowszego. Focus Whisler 3.9 jest już nie dostępny a nie chcę kupować markowych typu Trek, Kross, Scott itp ale wpadły mi w oko rowery Grand Canyon al 5.0 lub Cube Acid lub ewentualnie cos z Ghost Kato. Nowki drogie ale używki można kupić nawet tanio. Ewentualnie wymienię napęd i będę jeździł. co myślicie o takiej zamianie?
KSikorski Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Zastanów się co Ci nie pasuje w focusie i co w związku z tym chciałbyś zmienić kupując kolejny rower.
alexsob Napisano 15 Marca 2021 Autor Napisano 15 Marca 2021 Male koła, wymiana napędu, kierownicy, siodelko, amortyzatora. Jakbym wymieniał koła to raczej pod tarcze niż pod v-brak ale hamulce nie mają dla mnie znaczenia.
KSikorski Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Zatem podeślij linki do ogłoszeń używek które rozważasz, podaj swój wzrost i może się spojrzy 😉
wkg Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Fajnie też by było zobaczyć linki dio stron producenta z rowerami z właściwego rocznika. Geometria się zmienia a geometria Acida a Canyona to dwa różne kosmosy. Pomóż nam sobie pomóc bo jak nie odrobisz lekcji to innym tez sie nie będzie chciało 9 godzin temu, alexsob napisał: markowych typu Trek, Kross, Scott Szczególnie Kross jest markowy
alexsob Napisano 15 Marca 2021 Autor Napisano 15 Marca 2021 2 godziny temu, KSikorski napisał: Zatem podeślij linki do ogłoszeń używek które rozważasz, podaj swój wzrost i może się spojrzy 😉 Mam 174 i aktualnie jeżdżę na ramię M. Jak na razie z używek nie mam nic na oku. Raczej myślę i lekkiej uzywce jeśli się trafi, jak nie to nowy. Może jakieś przeceny gdzieś będą. Co w ogóle myślicie o tych modelach z canyona i cube?
chudzinki Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 A przedmówcy nie pisali o linkach przypadkiem? Przeceny? Póki co to rowery są na zapisy 😀.
alexsob Napisano 15 Marca 2021 Autor Napisano 15 Marca 2021 12 godzin temu, KSikorski napisał: Zatem podeślij linki do ogłoszeń używek które rozważasz, podaj swój wzrost i może się spojrzy 😉 https://www.cube.eu/pl/2021/bikes/mountainbike/hardtail/acid/cube-acid-greynaqua/ https://www.canyon.com/pl-pl/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-5/2613.html#all-components-section-tab
wkg Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Słuchaj - to sa kompletnie inne rowery. Cube ma geometrię dla długonogich. Krotki i wysoki. Canyon - dokładnie odwrotnie. Znacznie bardziej sportowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.