Skocz do zawartości
  • 0

pomoc w doborze czesci

Gość marcin

Pytanie

Gość marcin

witam

Chce wymienić napęd. Do tej pory osprzęt to shimano acera przerzutka tył i przód, korba to truvativ x fow, klamko manetki pisało tylko shimano,
kaseta i łańcuch to tez shimano kupione na alledro żeby pasowało do reszty.
kaseta tylna 8 rzędowa 11z-30z i korba 3 rzędowa 42z/32z/22z
Bardzo mi zależy na takich przełożeniach jak miałem z wyjątkiem najszybszego wiec  40z tez będzie ok.
Rower służy do przejażdżek czasem asfaltem zrobię i 60 km a czasem trzeba przejechać się lasem. Mieszkam w dość górzystym terenie,
Pomożecie znaleźć coś w miarę solidnego w rozsądnej cenie?

Może to byc grupa acera/alivio lub deore. Coś patrzyłem na necie ale mam problem z korba bo ciężko znaleźć coś z tyloma zębami a nie wiem czy korby które w nazwie maja
acera czy alivio a napis na nich jest samo shimnano są warte tego by je kupić. Widziałem korbę deore z tymi przełożeniami ale jest to 3x10 wiec kaseta tez musi być
inna i łańcuch i jak to pogodzić? Może z innej firmy tak jak było do tej pory? czy zmienić kolo zęby zamontować 3x9 lub 3x 10?
Albo 2 zębatki w przodzie ale dobrać tak żeby najszybsze i najwolniejsze przełożenie były jak do tej pory?
Suport na kwadrat czy holoowtech?
 I tu trochę danych jeszcze :
Piasta joytech na szybko zamykacz
Średnica rury pod siodłowej 36 mm/kierownicy 22mm
Długość mufy suportu 68mm, gwinty prawo lewo zakręcane przeciwnie do zegara :) śr 34 mm
Tylna przerzutka mocowana na hak.

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...