Gość Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 Witam,mam pytanko jakie tarcze wybrać?Zwykłe czy pływające?Jaka jest różnica miedzy nimi?Jaki rozmiar?Jaka Marka?W jaki sposób mocowane?Itd.Do roweru Crossowego/Fitness.Waga 90 kg, Wzrost 185 cm.I do tego z jakiego tworzywa dobrać klocki chodzi o skuteczne hamowanie.Hamulce jakie posiadam przód tektro MD-285,tył shimano BL 501
Dokumosa Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 Różnica głównie taka jak między polonezem i polonezem w malowaniu sportowym (czyli pływające są szybsze i dają dużo więcej lansu)
Mod Team durnykot Napisano 14 Marca 2021 Mod Team Napisano 14 Marca 2021 1 godzinę temu, mechanikrowerowy1986 napisał: W jaki sposób mocowane Jeśli to do Twojego obecnego wynalazku to mocowanie pod 6 śrub. Co dolega posiadanym tarczom? 1 godzinę temu, mechanikrowerowy1986 napisał: Zwykłe czy pływające? Przy rekreacyjnym jeżdżeniu nie odczujesz różnicy .
Gość Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 Tarcze to chyba element który daje najmniej efektów, mimo że cena wysokich modeli tarcz jest bardzo wysoka. Kojarzę co robisz z tym rowerem i powiem tylko tyle, że daj spokój bo nic nie uzyskasz.
Gość Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 Godzinę temu, durnykot napisał: Jeśli to do Twojego obecnego wynalazku to mocowanie pod 6 śrub. Co dolega posiadanym tarczom? Przy rekreacyjnym jeżdżeniu nie odczujesz różnicy . Nic im nie dolega, poprostu chce wymienić na jakieś inne,Tylko zastanawiam się na jakie,dziękuję za stwierdzenie wynalazek. 👍 1 godzinę temu, Dokumosa napisał: Różnica głównie taka jak między polonezem i polonezem w malowaniu sportowym (czyli pływające są szybsze i dają dużo więcej lansu) Lubię tego typu stwierdzenia,krótko zwięźle i na temat. Dlaczego uważasz że nic nie uzyskam?Zwyczajnie nie chce kupić gotowego roweru,chce bawić tym co mam i cieszyć swoje oko
Gość Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 Tylko warto zmieniać, jeżeli ma to chociaż jakikolwiek sens. Wywalisz kasę a będziesz miał to samo co masz. Ta sama sytuacja z siodełkiem i sztycą. Za 200 zł nie kupisz nic lepszego, niż to co masz teraz. Po co to robić?
Gość Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 https://allegro.pl/oferta/plywajaca-tarcza-hamulcowa-snail-160mm-czerwona-10476811269 Sens jest w takim chce wizualnie poprawić trochę,teraz mam 180mm plus adaptery,myślę wyrzucić adaptery i założyć tarcze 160mm,jeżdżę po asfalcie , więc myślę że dadzą radę,Tylko zastanawiam się na jakie znalazłem nawet ciekawy produkt.
Mihau_ Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 No ja nie wiem czy tarcza hamulcowa z ali to jest "ciekawy produkt", to jednak bezpośrednio wpływa na bezpieczeństwo
Mod Team durnykot Napisano 14 Marca 2021 Mod Team Napisano 14 Marca 2021 1 godzinę temu, mechanikrowerowy1986 napisał: Tylko zastanawiam się na jakie znalazłem nawet ciekawy produkt. To nie jest ciekawy produkt. Oryginalne tarcze TRP są zdecydowanie lepsze niż takie "coś". Ale to Twoje pieniądze.
Gość Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 Aha rozumiem to możecie coś podesłać dobrej jakości
clavdivs Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 Tarcza jak tarcza, możesz zaryzykować nie masz wielkich wymagań wobec nich. Nie wszystko co jest z Ali jest postrachem. Jak chcesz coś z aluminiowym pająkiem w kolorze A2Z
NoPerfect Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 Wypowiem się i ja, bo miałem ten wynalazek z ali, hamowały dobrze dopóki nie kupiłem centerline od srama, aktualnie tarcza z ali moim zdaniem nie hamuje, jeździłem na półmetalach.
sebass52 Napisano 26 Marca 2021 Napisano 26 Marca 2021 W dniu 14.03.2021 o 20:23, clavdivs napisał: Tarcza jak tarcza, możesz zaryzykować nie masz wielkich wymagań wobec nich. Nie wszystko co jest z Ali jest postrachem. Jak chcesz coś z aluminiowym pająkiem w kolorze A2Z Czy mógłbyś coś powiedzieć o tych tarczach? Zastanawiam się nad ich zakupem w miejsce obecnych Rt-26. Hamulce to Deore M6000 na żywicznych okładzinach. Gra warta świeczki czy nie bardzo?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.