Szymeek Napisano 13 Marca 2021 Napisano 13 Marca 2021 Siemka, kupiłem ostatnio rower indiana x-cross w rozmiarze 19. Ogólnie czuję się na nim super i wydaje mi się, że rozmiar 21 byłby dla mnie za duży (robiłem doświadczenie w domowych warunkach i rama 21 cali była by na styk a nawet może ciut za duża). Jednak zauważyłem pewien problem, gdyż czasami zahaczam butem o oponę. Mam jeszcze kila dni na zwrot roweru, co sądzicie? Proszę o poradę, czy taka odległość jak na załączonym zdjęciu jest prawidłowa? Dodam że mam 183 cm wzrostu i 85 cm od krocza do ziemi.
nctrns Napisano 13 Marca 2021 Napisano 13 Marca 2021 Masz stopę za daleko do przodu na pedale o jakieś 2cm na oko. Do tego o ile nie planujesz jeździć nawrotek w terenie, to w praktyce i tak nie będzie to problem.
Szymeek Napisano 13 Marca 2021 Autor Napisano 13 Marca 2021 Super, dziękuję pięknie za pomoc. Czyli rowerek zostaje
Szymeek Napisano 13 Marca 2021 Autor Napisano 13 Marca 2021 Nawet o tym nie pomyślałem, dzięki za poradę
Mod Team bogus Napisano 13 Marca 2021 Mod Team Napisano 13 Marca 2021 Zacznij od prawidłowego ułożenia stopy na pedale. Oś pedału powinna mniej więcej wychodzić w linii z haluksem. Ty obecnie pedałujesz śródstopiem.
Brombosz Napisano 13 Marca 2021 Napisano 13 Marca 2021 Wysokość na jakim siodełko się znajduje też ma znaczenie. Jak będziesz się za bardzo zbliżał kolanami do kierownicy, to i butami o koło będziesz haczył.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.