Skocz do zawartości

[marin Rift zone 2 rozmiar xl] czy będzie ok dla kogoś ze wzrostem 182cm

Nowyyy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej. Szukam fachowej porady odnośnie rozmiaru roweru. Wiem że sytuacja na rynku jest jaka jest. Mam 182 cm wzrostu. Mam możliwość kupienia roweru Marin Rift zone 2 rozmiar xl. Ale xl dedykowany jest dla kogoś od 188 cm. Pytanie czy jest sens się w ogóle zastanawiać nad takim zakupem i czy da się go jakoś dostosować do trochę niższych osób niż jest rozmiar dedykowany? Ma ktoś jakieś doświadczenie i mógłby się podzielić? Zależy mi na przesiadce na fulla do 10000 ale sytuacja na rynku jest fatalna i pewnie długo będzie. Proszę o sugestie.

Napisano

Daj sobie spokój. Za duży rower i to sporo, za 10k, tylko dlatego że posucha na rynku?

Nie patrzę na Geo, ale z takim wzrostem to się na ogół zastanawia pomiędzy M a L, a nie XL.

Napisano

Najlepiej jest przymierzyć, może sie okazać że będzie pasował. 

Jeśli masz długie nogi i ramiona, warto sprawdzić organoleptycznie. Reach ma 505mm, top tube 658,... Nie mało, ale sam mam nieco dłuższy rower (Xl) i czuję sie na nim lepiej niż na L. Przy wzroście 183cm plus długie ramiona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...