Enteer Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 Cześć! Podczas serwisu chciałem wszystko wyczyścić, zobaczyć co w nim siedzi i zalać nowym olejem. Nie udało mi się to z powodu tego,że po odkręceniu dolnych śrub dalej nie chcą wyjść i trzymają się jak uparte. Cytuj
Gość Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 Trzeba wybić popychacze. Odkręcasz śruby, wkręcasz na kilka zwojów i walisz lekko młotkiem od dołu. Żeby nie uszkodzić śrub i widelca, polecam użyć innych, najlepiej długich śrub niż te fabryczne. Ewentualnie mogą być tam nakrętki, ale zasada wybicia ta sama. Swoją drogą, to zabierasz się za serwis takiego widelca, a nawet nie spojrzałeś w instrukcję serwisową? To jest jeden z pierwszych punktów. Cytuj
Enteer Napisano 12 Marca 2021 Autor Napisano 12 Marca 2021 Patrzyłem na poradnikach, widocznie za słabo biłem. No nic spróbuję jeszcze raz póki jeszcze go nie zamontowałem. Dzięki za poradę. Dam znać jak mi poszło Cytuj
To_JaT Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 Miałem tak z foxem kumpla. Pomogło wd40, kawałek deski i młotek 2kg, mallet nie dawał rady. Cytuj
Enteer Napisano 12 Marca 2021 Autor Napisano 12 Marca 2021 Patrzyłem na poradnikach, widocznie za słabo biłem. No nic spróbuję jeszcze raz póki jeszcze go nie zamontowałem. Dzięki za poradę. Dam znać jak mi poszło Niestety nie udalo się dolałem chociaż oleju z dołu golenii. Dzięki za odpowiedzi! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi