Ender72 Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Witam szanowne grono zapaleńców 2 kółek. Polecono mi założyć osobny temat co też czynię. Koledzy, poszukuję roweru używanego, lekkiego około 13-14 kg i mniej. Wnoszenie na 2 piętro. Mniej równa sie lepiej dla kregosłupa! 😁 Asfalt i lekki teren. Może być na sztywnej sztycy. Tarcze, kaseta. Rower używany. Ale nie zajechany. Budżet do 2k zł. Jak najlepszy w tym przedziale cenowym. Odpowiednik nowych powiedzmy między 3000 -4000 zł i droższych 😁 Nie chcę bagażników itp. Golas najlepiej, rama, kiera, koła pedały itp. Zakładam mozliwość jakiegoś upgrade'u osprzętu za jakiś czas. Padło kilka propozycji min. Merida Speeder, Trek FX, Marin Fairfax/Presidio. Tylko wiekszość jest bez tarczówek.... Nie ten budżet pisaliście we wcześniejszym temacie, dlatego zwiększyłem z 1,5k do 2k. Czy to wystarczy? Bo zwiększać można w nieskończoność. Zapytam inaczej, ile trzeba wydać, by używany rower spełniał powyższe wymagania? A jakie inne marki polecacie? Kross, Unibike, Giant? Za bardzo nie wiem czego szukać.... Mam 177 cm wzrostu i w przekroku 81-82 cm. Rama 19 czy mniejsza? Koła 27,5 do 29 cali? Zależy mi na wygodzie. Myślałem o krosie. A może coś innego? Gravel ? Musiałbym przymierzyć, bo dawno nie jeździłem. Ale pozycja mocno pochylona mnie męczyła kilka lat temu.... Mieszkam w Legnicy, więc coś w okolicach do 75 km nie jest problemem, by podjechać. Szukam czegoś z rynku lokalnego, bo muszę się przejechać i stwierdzić czy jest wygodny. Czekam na propozycje. Allegro, OLX lokalnie najlepiej. Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.