Skocz do zawartości

Używany rower w lekki teren, szosa. Budżet 2000 zł. Możliwie niska waga, wygodny, szybki.

Ender72

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono zapaleńców 2 kółek. Polecono mi założyć osobny temat co też czynię.

Koledzy, poszukuję roweru używanego, lekkiego około 13-14 kg i mniej. Wnoszenie na 2 piętro. Mniej równa sie lepiej dla kregosłupa! 😁

Asfalt i lekki teren. Może być na sztywnej sztycy. Tarcze, kaseta. Rower używany. Ale nie zajechany. Budżet do 2k zł. Jak najlepszy w tym przedziale cenowym. Odpowiednik nowych powiedzmy między 3000 -4000 zł i droższych 😁 Nie chcę bagażników itp. Golas najlepiej, rama, kiera, koła pedały itp. Zakładam mozliwość jakiegoś upgrade'u osprzętu za jakiś czas. Padło kilka propozycji min. Merida Speeder, Trek FX, Marin Fairfax/Presidio. Tylko wiekszość jest bez tarczówek.... Nie ten budżet pisaliście we wcześniejszym temacie, dlatego zwiększyłem z 1,5k do 2k. Czy to wystarczy? Bo zwiększać można w nieskończoność. Zapytam inaczej, ile trzeba wydać, by używany rower spełniał powyższe wymagania?

A jakie inne marki polecacie? Kross, Unibike, Giant? Za bardzo nie wiem czego szukać....

Mam 177 cm wzrostu i w przekroku 81-82 cm. Rama 19 czy mniejsza? Koła 27,5 do 29 cali? Zależy mi na wygodzie.

Myślałem o krosie. A może coś innego? Gravel ? Musiałbym przymierzyć, bo dawno nie jeździłem. Ale pozycja mocno pochylona mnie męczyła kilka lat temu....

Mieszkam w Legnicy, więc coś w okolicach do 75 km nie jest problemem, by podjechać. Szukam czegoś z rynku lokalnego, bo muszę się przejechać i stwierdzić czy jest wygodny.

Czekam na propozycje. Allegro, OLX lokalnie najlepiej.

Dziękuję i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...