Kuba189 Napisano 10 Marca 2021 Napisano 10 Marca 2021 (edytowane) Cześć, Czy ktoś ma jakąś instrukcję serwisową do Fox 36 Performance Elite GRIP2? Kupiłem ostatnio rower i chciałem zrobić mu wstępny serwis tj. uzupełnienie oleju w dolnych lagach i nasmarowanie uszczelek tylko nie wiem czego oni wymagają a nie mogę znaleźć żadnej instrukcji. Do RS wszystko było w necie a tutaj nic nie mogę znaleźć. Mam jakiś stary silicoleum do uszczelek i oryginał RS 15wt. A tak przy okazji co sądzicie o rozbieraniu nowego amora? Warto się w to bawić? Bo zawsze wychodzę z założenia żeby nie ruszać skoro dopiero co wyszedł z fabryki? Kiedyś rozbierałem swojego RS silver solo air i wydaje mi się, że zupełnie niepotrzebnie. Edytowane 10 Marca 2021 przez Kuba189 Cytuj
To_JaT Napisano 10 Marca 2021 Napisano 10 Marca 2021 Robi się identycznie jak każdy inny amortyzator. Możesz korzystać z instrukcji RS i każdej innej. Cytuj
KrzysiekCH Napisano 10 Marca 2021 Napisano 10 Marca 2021 Tu masz wszystko: Bike Help Center | FOX (ridefox.com) Co do robienia serwisu "zerowego" to ja go nigdy nie robiłem... Kupowałem w ostatnich dwóch latach rowery z foxami i pierwszy serwis zrobiłem dopiero po roku. Nie miałem wrażenia, żeby oryginalnie było za mało oleju czy inne problemy, więc osobiście nie mogę potwierdzić, że koniecznie trzeba od razu w nich grzebać - mam foxa 36 z grip2 i 34 z fit4 Cytuj
Kuba189 Napisano 10 Marca 2021 Autor Napisano 10 Marca 2021 OK, jest wszystko. Trochę mało czytelna ta strona FOXa jak dla mnie. Zobaczę co mi powiedzą w serwisie na temat ceny i terminu kiedy to można zrobić bo jak mam teraz kupować znowu oleje po 120 zł żeby użyć ich raz w roku to wolę oddać go do serwisu niech to zrobią i tyle. Chyba, że odsprzedadzą mi olej do uzupełnienia lagów w jakichś "opakowaniach zastępczych", zobaczymy... A czy ten cały serwis zerowy to nie jest taki trochę urban legend? Cytuj
Tyfon79 Napisano 11 Marca 2021 Napisano 11 Marca 2021 Osobiście nie robił bym zerówki w opcji amora tej klasy czyli Elite. Po drugie jak go masz z Polskiej dystrybucji i nie zrobisz tego przez "ASO" Fox'a to w razie czegokolwiek związanego z gwarancją Ci ją odrzucą. W sumie i tak z tą gwarancją jest kiepsko to nie wiele tracisz ale warto być przygotowanym. Cytuj
Kowal1986 Napisano 11 Marca 2021 Napisano 11 Marca 2021 Nie wiem jak jest obecnie, ale z tą gwarancją Fox-a nie ma co chyba demonizować. Kiedyś zaniedbał mnie trochę poprzedni przedstawiciel Fox-a na Polskę, więc napisałem bezpośrednio do USA z zarzaleniem. Tego samego dnia dostałem maila z przeprosinami za sytuację, a po kilkunastu dniach dostałem za darmo przesyłkę z centrum w Niemczech z częściami do naprawy, pomimo, że amor był już po gwarancji. Jak w zeszłym roku kupowałem nowy amor to wiedziałem, że chcę FOX-a, bo dobre wrażenie zostaje. Jak się grzecznie i merytorycznie do sprawy podejdzie to fabryka powinna pomóc, aby twarz zachować. Mam nadzieję, że dzisiaj też tak jest. 1 Cytuj
Kuba189 Napisano 28 Marca 2021 Autor Napisano 28 Marca 2021 trochę mnie nie było, dzięki za pomoc na razie faktycznie się wstrzymam, zrobię pełny serwis szybciej niż zaleca producent i tyle. Jeszcze jedno pytanie czy ktoś się orientuje gdzie dostanę 3 pozycyjną manetkę do blokowania tłumika do dampera DPX2? W instrukcji jest tylko informacja o montażu manetki 3 pozycyjnej do grida, fit4, float DPS i X nie ma wymienionego DPS2, czy to możliwe, żeby nie było możliwości montażu manetki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi