Gość Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Złap za podkowę i ruszaj w tył i przód. Może coś wyczujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 nie - nic to nie daje - jakieś pomysły dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Tarcza dokręcona? Luzu na sterach nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 tarcza dokręcona , luzu na sterach nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Masz stojak żeby powiesić rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 tak wisi właśnie na nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Złap za przednie koło z zaciśniętym hamulcem i szarp. Jak będzie stukało, to na 100% hamulec i nie masz czego szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 na filmiku tego nie widać, bo jest zrobiony z boku, ale jak patrzę na to od góry to widzę jak koło lekko idzie na bok jak już mówiłem wcześniej. zamontowałem na rowerze syna mój sprawdzony hamulec z mojego roweru i był dalej ten sam efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Jak Ci koło idzie w bok, to dokręć oś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 oś jest sztywna 15mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Ok, ale je też dokręca się odpowiednim momentem. Tarcza IS czy CL? Jakieś dodatkowe adaptery do tarczy lub piasty (np. przeróbka 100mm na boost)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 wszystko jest dokręcone, tarcza IS , brak adapterów , wszystko tak jak powinno być. Wczoraj odkręciłem tarczę wyczyściłem i ponownie zakręciłem na locktite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Ok... To zdejmij koło, postaw widelec na czymś miękkim (jakiś koc, zwinięty ręcznik, kawałek styropianu itd.) i zrób to samo, co na załączonych wcześniej filmach. Jeżeli ten dźwięk nadal będzie - to nie koło ani hamulec i trzeba szukać dalej. Jeśli nie - to jednak idziemy dobrym tropem. Jeśli masz inny rower z takim samym rozstawem piasty, to podmień między nimi koła (może być nawet inny rozmiar, nie będziesz przecież na tym jeździł). Widziałem, że w tle stał jakiś świeży Trek, więc powinno się udać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Jeśli koło idzie lekko na bok to coś jest nie tak na połączeniu piasta-oś-amortyzator. Sprawdź z jaką siłą dociąga zacisk (jest tam mała śruba imbusowa do korekcji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 nie nie - to na pewno nie jest to - to sztywna oś wkręcana w ramę - obstawiam łożyska lub szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Piastt sprawdzić łatwo. Łapiesz koło od boku i ruszasz. Tylko najpierw oprzyj rower o ścianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 ok to nie piasta - więc zostają szprychy albo....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Luzy na goleniach widelca. Dotnij tu gdzie górne lagi wchodzą w dolne, obejmij palcami uszczelkę. Bujaj rowerem w tył i przód z zaciśniętym hamulcem. Być może poczujesz ruch lag. Tyle że pułapki są dwie. Jeżeli to nie kwestia widelca, to pukanie i tak może nieść się tak, że wyjdzie że to widelec. Przy ruszaniu także pewnie lagi będą się minimalnie wsuwały, co też można źle zinterpretować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 @Troglodyta A mudguard, czy po naszemu - ryjochron - Ci przypadkiem nie ociera o oponę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 A może zacisk widelca? Chociaż zbyt regularny dźwięk... Spuść powietrze z widelca, ugnij amor ile się da i powtórz to co na pierwszych filmikach. Jest różnica w dźwięku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 12 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Spuściłem powietrze z amorka, dalej to samo.Piast też wygląda na ok.Jak łapię szprychy od strony tarczy to są moim zdaniem znacznie bardziej naprężone niż te po prawej stronie. Kurczę, mogę zrobić wszystko przy rowerach po za cholernymi kołami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Szprychy by nie wydawały takiego dźwięku według mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 12 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 ok - co nam zostaje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.