verycoolaccount Napisano 9 Marca 2021 Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Cześć. Szukam jakiegoś smartwatcha/smartbanda do mierzenia jazdy na rowerze. Głównie zależy mi na tym, żebym mógł odpalić trening na rowerze z poziomu opaski. Znacie może jakieś takie opaski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lKuba Napisano 9 Marca 2021 Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Z gpsem w tej cenie to chyba tylko xiaomi mi watch lite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 9 Marca 2021 Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Ja jezdze z Xiaomi mi band 5. Po połaczeniu telefonu z opaska wLączajac Bluetooth i lokalizację zapisuje trasę jaką przejechaliśmy, w jakim czasie z jakim tętnem, z jakimi predkościami na danych odcinkach. Podlicza przejechane ogółem jazdy (sumuje wszystkie przejazdy) Wszystko do podglądu na telefonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verycoolaccount Napisano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 4 minuty temu, Thomass13 napisał: Ja jezdze z Xiaomi mi band 5. Po połaczeniu telefonu z opaska wLączajac Bluetooth i lokalizację zapisuje trasę jaką przejechaliśmy, w jakim czasie z jakim tętnem, z jakimi predkościami na danych odcinkach. Podlicza przejechane ogółem jazdy (sumuje wszystkie przejazdy) Wszystko do podglądu na telefonie. A czy po podłączeniu do telefonu za pomocą Bluetootha można rozpocząć mierzenie trasy z poziomu samej opaski? Czy muszę odpalić to na telefonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 9 Marca 2021 Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Telefon musi byc połaczony z opaską. Jadę w opasce a telefon wrzucony jest do plecaka rowerowego. Mi to nie przeszkadza bo na mtb wole w plecaku dla zapasowej detki i innych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pand0ra Napisano 9 Marca 2021 Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Może uda ci się znaleźć w tej kwocie zegarek Amazfit Pace. Na rowerze sprawdzał mi się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonio89 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Ja ze swojej strony poleciłbym Ci opaskę Samsunga - apka samsung health ma możliwość wrzucania treningu na stravę. Ta opaska ma możliwość wyzwalania treningu z menu https://www.x-kom.pl/p/589508-smartband-samsung-galaxy-fit2-sm-r220-czarny.html?gclid=Cj0KCQjw0caCBhCIARIsAGAfuMwGfDAe-VOmJlkeb8L-clQ_sseyObhmTqNxEsuv5nULkFsNRgtfD2oaAnq6EALw_wcB?partnerid=100008169&sm12=NTE=&ts=1615965330&token=a15df11e0f549c6740264ad2cde667d1&178 telefon musisz mieć ze sobą bo rejestruje trasę. BTW większość telefonów Samsunga ma też ANT+ więc możesz sobie podpiąć czujnik prędkości / kadencji. Bateria nie jest taka super jak u Xiaomi ale aplikacja Samsunga jest jedną z najlepszych do śledzenia aktywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.