verycoolaccount Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 Cześć. Szukam jakiegoś smartwatcha/smartbanda do mierzenia jazdy na rowerze. Głównie zależy mi na tym, żebym mógł odpalić trening na rowerze z poziomu opaski. Znacie może jakieś takie opaski?
lKuba Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 Z gpsem w tej cenie to chyba tylko xiaomi mi watch lite.
Thomass13 Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 Ja jezdze z Xiaomi mi band 5. Po połaczeniu telefonu z opaska wLączajac Bluetooth i lokalizację zapisuje trasę jaką przejechaliśmy, w jakim czasie z jakim tętnem, z jakimi predkościami na danych odcinkach. Podlicza przejechane ogółem jazdy (sumuje wszystkie przejazdy) Wszystko do podglądu na telefonie.
verycoolaccount Napisano 9 Marca 2021 Autor Napisano 9 Marca 2021 4 minuty temu, Thomass13 napisał: Ja jezdze z Xiaomi mi band 5. Po połaczeniu telefonu z opaska wLączajac Bluetooth i lokalizację zapisuje trasę jaką przejechaliśmy, w jakim czasie z jakim tętnem, z jakimi predkościami na danych odcinkach. Podlicza przejechane ogółem jazdy (sumuje wszystkie przejazdy) Wszystko do podglądu na telefonie. A czy po podłączeniu do telefonu za pomocą Bluetootha można rozpocząć mierzenie trasy z poziomu samej opaski? Czy muszę odpalić to na telefonie?
Thomass13 Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 Telefon musi byc połaczony z opaską. Jadę w opasce a telefon wrzucony jest do plecaka rowerowego. Mi to nie przeszkadza bo na mtb wole w plecaku dla zapasowej detki i innych rzeczy.
pand0ra Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 Może uda ci się znaleźć w tej kwocie zegarek Amazfit Pace. Na rowerze sprawdzał mi się bardzo dobrze.
bonio89 Napisano 17 Marca 2021 Napisano 17 Marca 2021 Ja ze swojej strony poleciłbym Ci opaskę Samsunga - apka samsung health ma możliwość wrzucania treningu na stravę. Ta opaska ma możliwość wyzwalania treningu z menu https://www.x-kom.pl/p/589508-smartband-samsung-galaxy-fit2-sm-r220-czarny.html?gclid=Cj0KCQjw0caCBhCIARIsAGAfuMwGfDAe-VOmJlkeb8L-clQ_sseyObhmTqNxEsuv5nULkFsNRgtfD2oaAnq6EALw_wcB?partnerid=100008169&sm12=NTE=&ts=1615965330&token=a15df11e0f549c6740264ad2cde667d1&178 telefon musisz mieć ze sobą bo rejestruje trasę. BTW większość telefonów Samsunga ma też ANT+ więc możesz sobie podpiąć czujnik prędkości / kadencji. Bateria nie jest taka super jak u Xiaomi ale aplikacja Samsunga jest jedną z najlepszych do śledzenia aktywności.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.