Speedster2000 Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 18 minut temu, Safar napisał: Też się powoli gubię.. używane nie były brane pod uwagę Dostępność jakichkolwiek modeli z wytycznymi poniżej skłoniła mnie do patrzenia na używane sprzęty. 21 minut temu, skom25 napisał: Jak rowery które podałeś, mają się do wcześniejszych rad? Staram się czegoś z tym szukać lecz dostępność jest jaka jest... 20 minut temu, abdesign napisał: rozumiem że Dolnośląskie i może być używany...: Jestem z opolskiego wiec woj najblizsze mogą być Jak używka od firmy/pewnego źródła to mogłaby być. Z używką przeszkadza mi tylko problem w ocenie jej stanu nic innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba79 Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 No rower wygląda na dobrą okazję. Niby 3 letni, ale jeśli naprawdę miałby 500km przebiegu, to rower można powiedzieć że jest nowy, nie jeżdżony. Zawsze można poprosić o dodatkowe zdjęcia napędu itd. żeby to ocenić wizualnie. Z drugiej strony, wystawiony też jest praktycznie w cenie nowego, a nie ma gwarancji itd. Ten rower tegoroczny katalogowo kosztuje 4999 na Tiagrze, tak dla porównania. Przy czym ten z 2018 niby na 105, ale na hamulcach mechanicznych, więc nie doliczałbym do ceny niewiadomo ile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedster2000 Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Cytat Ten rower tegoroczny katalogowo kosztuje 4999 na Tiagrze, tak dla porównania. Przy czym ten z 2018 niby na 105, ale na hamulcach mechanicznych, więc nie doliczałbym do ceny niewiadomo ile. Tiagra za cenę spokoju przez 2 lata to moim zdaniem dobry interes, gorzej go teraz dostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Szukaj sklepów w okolicy, przeglądaj strony i dzwoń. Czasami są miejsca gdzie jest trochę rowerów do wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 6 minut temu, Speedster2000 napisał: Tiagra za cenę spokoju przez 2 lata to moim zdaniem dobry interes, gorzej go teraz dostać Niemal nowy istniejący rower na 105 za 4200 z czymś takim: - Udzielamy 30 dniowej gwarancji na każdy rower. - Jeżeli rower nie będzie ci się podobał możesz go zwrócić w przeciągu 14dni. vs nieistniejący rower na tiagrze za 5tys z gwarancją... Powodzenie w szukaniu, z mojej strony temat się wyczerpał - więcej chyba nie potrafię podpowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 https://velo.pl/rowery/szosowe/author/aura-55-disc Szkoda tylko że brak sztywnych osi. Reszta na znacznie wyższym poziomie niż cokolwiek tutaj podanego. Twój rozmiar też się znajdzie. A nie, nie ma 540... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedster2000 Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-romagna-tiagra-2021/ Ktoś coś o tym ? Doszperałem się że ma sztywne osie , szczęki tiagrowe naprawde aż tak nie dadzą rady ? 8 minut temu, skom25 napisał: A nie, nie ma 540... Sądzisz że bardziej 54 na mnie w tej ramie ? Z reguły było to 56-58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 4500 zł to budżet, w którym na rynku rowerów używanych kupisz sprzęt na ramie karbonowej i osprzęcie 105 (R7000) - oczywiście szczękowa. Poproś kogoś o pomoc przy oględzinach. Rowery szosowe aż tak się nie zużywają, więc jest duża szansa, ze nawet taki laik jak Ty ogarnie na żywo takie oględziny. Rozważania o szosie za 5000 zł na sorze, cóż są słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Nie patrz na te cyferki, bo skończysz na wielkim lub malutkim rowerze. Musisz patrzyć na geometrię, bo te oznaczenia 52, 54 itd to widzimisię producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedster2000 Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 1 minutę temu, Pixon napisał: 4500 zł to budżet, w którym na rynku rowerów używanych kupisz sprzęt na ramie karbonowej i osprzęcie 105 (R7000) - oczywiście szczękowa. Poproś kogoś o pomoc przy oględzinach. Rowery szosowe aż tak się nie zużywają, więc jest duża szansa, ze nawet taki laik jak Ty ogarnie na żywo takie oględziny. Rozważania o szosie za 5000 zł na sorze, cóż są słabe. 4500 to budżet maks, niejako już podniesiony niedostępnościa sprzetu. Jakbym nie wybierał pierwszego sprzętu to bym wybierał tak jak mowicie - maksymalna kwota do jakości. Jako że na tym rowerze chcę w ogóle przekonać się czy to "jest dla mnie" jeśli da się znaleźć coś na start wmiarę solidnego a tańszego to nie pogardzę Przy mojej masie full carbon raczej nie jest na liście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Tylko jak kupisz coś taniego, zaczną się giąć koła, napęd nie będzie ogarniał ( w końcu masa pod butem robi swoje...), a hamulce ledwo Cie spowolnią, to nie jestem taki pewny czy się przekonasz że to dla Ciebie. Potem będzie problem ze sprzedażą, ale o tym już było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedster2000 Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 32 minuty temu, abdesign napisał: Powodzenie w szukaniu, z mojej strony temat się wyczerpał - więcej chyba nie potrafię podpowiedzieć. Fakt to jest najlepsza opcja w obecnej chwili i sądzę że nikt tego nie podważa. Jak nie znajdzie się nic tańszego wystarczającego mi na start to zapewne skończy się na nim Teraz, skom25 napisał: Tylko jak kupisz coś taniego, zaczną się giąć koła, napęd nie będzie ogarniał ( w końcu masa pod butem robi swoje...), a hamulce ledwo Cie spowolnią, to nie jestem taki pewny czy się przekonasz że to dla Ciebie. Mówię o niższej cenie lecz trzymając poziom. Gdybym patrzył TYLKO ceną to przecież niemiałby sensu ten wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedster2000 Napisano 12 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Postanowiłem poszukać w sprzętach używanych. Ktoś się wypowie o geometrii sprzętu ? | https://www.olx.pl/d/oferta/cannondale-synapse-disc-58-shimano-105-rower-szosowy-endurance-CID767-IDHxYJj.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 Niewiem jak w tym modelu z grubością opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Obawiam się, że już lepiej dołożyć 5 stów i tribana rc520 kupić. Ten rower ma 7 lat, 105 dwie generacje wstecz jeszcze 10 rzędowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszylepek Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Jesteś z Zawadzkiego ? Całkiem blisko mnie. Rower używany - patrz na ofertę kupszose.pl. A może... Mój Bulls Harrier 2 ? Ja wymieniłbym na coś lepszego, np. na tego Bianchi z podanej wyżej strony ? W każdym razie - rower używany na alu ramie i 105 - nawet jeżeli tak jak mój jest dwie generacje do tyłu (5700) bije na głowę wszystkie te Vento itp. na Tiagrach i innych Sorach. Rowery z innej bajki w sensie, iż to rowery budżetowe składane tylko pod kątem tego żeby się sprzedało i było jak najtaniej dla klienta, a niekoniecznie aby było trwałe na lata. Mój Bulls rocznik 2012 - 9 lat i zapewniam, że zjada wszystko nowe w cenie do 4500 zł. Zarówno jeżeli chodzi o wygląd, osprzęt, wagę i markę. Także nie bój się używanych, a na OLX widziałem całkiem nowego Bulls Harrier z 2017 za 3.5 K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Cannon to był fajny rower... był - dawno temu... Shimano uaktualnia osprzęt w cyklu 4-letnim 5700 to dwa cykle temu... pierwsza 105ka bez wąsów - działa gorzej od Tiagry 4700 i ma mniej wygodne łapy, nie jest kompatybilna z nowymi 10 i 11s też byś miał problemy z wymianą hebli o której rozmawialiśmy na PW. I jak to w ogóle się ma do konieczności posiadania gwarancji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Niekoniecznie był. W tym budżecie można dostać Cannondale Caad 12 na nowej 105 R7000. Co prawda na szczękach i ramie aluminiowej, ale sam jej wygląd i wykonanie jest na prawdę mistrzowskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 To chodziło o konkretny egzemplarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedster2000 Napisano 16 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 W dniu 12.03.2021 o 21:43, abdesign napisał: I jak to w ogóle się ma do konieczności posiadania gwarancji? Z czasem zacząłem rozważać różne opcje. Po rozmowie z właścicielem Cannondale odpadł z gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 16 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-carbon-fuji-dura-ace-11s-roz-m-CID767-IDGtFX7.html?reason=ip|lister https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-carbon-trek-madone-ultegra-11s-rozmiar-56-CID767-IDHrR0m.html?reason=ip|lister&isPreviewActive=0&sliderIndex=7 Kupowałem od tego sprzedającego rower w zeszłym roku, polecam. https://www.olx.pl/d/oferta/rower-przelajowy-scott-speedster-gravel-20-disc-2018-2x10-tiagra-roz-l-CID767-IDIX8YU.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7 Tutaj kupisz opony szosowe i masz modnego w ostatnim czasie Gravela z opcją jazdy na asfalcie. Nie chciało mi się przekopywać tematu w poszukiwaniu Twojego wzrostu, więc dałem linki do chyba najbardziej popularnego rozmiaru 54/56 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedster2000 Napisano 17 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Carbonu w sumie unikałem z uwagi na wagę a rozmiar ramy 58. Wczoraj do domu wróciłem z nowym Domanie AL3 Disc. Wątek do zamknięcia. Dziękuję wszystkim za rady i pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Kupiony nowy rocznik 2021? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedster2000 Napisano 17 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Tak, 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.