rowerowy_noob Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Chcę kupić nowy rower i nie wiem czy kupić Rower Primal Intro 27,5" z widelcem RST Vibe 110-15 Coil RA +, Boost czy może jest jakaś inna, lepsza opcja w tej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Zacznijmy od tego, że amortyzator o skoku 130-140 mm jest przeznaczony do innego rodzaju kolarstwa niż taki o skoku 100 mm. Zadane pytanie jest nie za bardzo na miejscu i nie można nie odpowiedzieć nie znając typu roweru i potrzeb użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowy_noob Napisano 8 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 32 minuty temu, bogus92 napisał: Zacznijmy od tego, że amortyzator o skoku 130-140 mm jest przeznaczony do innego rodzaju kolarstwa niż taki o skoku 100 mm. Zadane pytanie jest nie za bardzo na miejscu i nie można nie odpowiedzieć nie znając typu roweru i potrzeb użytkownika. sorry, mam zamiar spróbować downhill ale też chciałbym trochę skakać, nie jakiś bardzo wysoko bo jeszcze nie umiem, ale chce się nauczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 DH ze skokiem 130 mm, zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowy_noob Napisano 8 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 downhill ale nie jakiś ekstremalny, poza tym ważę 56 kilo więc co proponujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz15 Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Do tej ramy nie ma sensu wsadzać amortyzatora ze skokiem 100mm, zepsuje to geometrię, obniży suport, katy będą bardziej płaskie (kąt główki ramy i rury podsiodłowej). W primalu najlepiej będzie coś o skoku 130-150mm. Ja mam w primalu skok 140mm i jeździ się bardzo dobrze, rower jest stabilny na zjazdach, można łatwo oderwać się od ziemi Jak chcesz zmienić tego RST to szukaj jakiegoś powietrznego o skoku 130-150mm, przy tej ramie taki będzie najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowy_noob Napisano 8 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 bardziej chodziło mi o to czy kupić inny rower z powietrznym amortyzatorem a w tej cenie nie zwykle nie ma rowerów z powietrznym powyżej 100 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz15 Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Jak w tej cenie chcesz lepszy osprzęt to szukaj używanych Ewentualnie wyprzedaże wyższych modeli ale starszych roczników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.