Kozdi Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Cześć! Mam problem. Dostałem klocki hamulcowe E01S od shimano, czy będą one mogły wejść na miejsce klocków B01S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Dostałeś metaliki zamiast żywicznych. Jak masz tarcze, które to wytrzymają i styl jazdy odpowiedni to tak, inaczej czeka Cię inna technika hamowania bo metaliki potrzebują dogrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 (edytowane) Jak wyżej - jeśli tarcze na to pozwalają, możesz je zamontować. A z tym dogrzaniem, to bym nie przesadzał... I popraw temat zgodnie z regulaminem. Edytowane 8 Marca 2021 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 No może przesadziłem z dogrzewaniem, ale u mnie za pierona nie potrafię skutecznie hamować przy 1-2 ciśnięciu, do tego często potrafią zadzwonić. Jak już są po 1-2 dociśnięciu hamują zdecydowanie inaczej ( mocnej ) i nie dzownią/piszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi