Kozdi Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 Cześć! Mam problem. Dostałem klocki hamulcowe E01S od shimano, czy będą one mogły wejść na miejsce klocków B01S? Cytuj
Q_u Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 Dostałeś metaliki zamiast żywicznych. Jak masz tarcze, które to wytrzymają i styl jazdy odpowiedni to tak, inaczej czeka Cię inna technika hamowania bo metaliki potrzebują dogrzania. Cytuj
TheJW Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 (edytowane) Jak wyżej - jeśli tarcze na to pozwalają, możesz je zamontować. A z tym dogrzaniem, to bym nie przesadzał... I popraw temat zgodnie z regulaminem. Edytowane 8 Marca 2021 przez TheJW Cytuj
Q_u Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 No może przesadziłem z dogrzewaniem, ale u mnie za pierona nie potrafię skutecznie hamować przy 1-2 ciśnięciu, do tego często potrafią zadzwonić. Jak już są po 1-2 dociśnięciu hamują zdecydowanie inaczej ( mocnej ) i nie dzownią/piszczą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi