Amarider Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Cześć chciałbym zmienić w reconie rl skok ze 100mm na 120mm. Da się to zrobić bez wymiany części? Oraz czy moja rama nie pęknie? (merida big seven 900) gdzieś doczytałem się że właśnie do 20mm można dać więcej skoku niz pozwala producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Da się. Popatrz w rozdział travel configuration dla konkretnego modelu... gen.0000000005918_service_manual_2018-2020_judy_30_recon_english_rev_a_0.pdf (sram.com) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 8 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 (edytowane) Rozebrałem amor i mam tu jedna podkładkę 50mm. Jakbym ja wyjął to zrobiło by się chyba 150mm. To znaczy że muszę kupić podkładki? Albo czy można ją rozdzielić na mniejsze segmenty? Edytowane 8 Marca 2021 przez Amarider Dodanie zawartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 50mm to raczej ma top out bumper i tego nie ruszasz... Musisz wyjąć all travel spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 8 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 8 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 To znaczy ze musze wymienić podkładkę 50mm na 30mm? Jeszcze jedno pytanie. Jaki olej do dolnych goleni oraz gąbek polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Marca 2021 Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Nie. Tam jest 5 podkładek po 10mm. Wyciągasz 1, 2... Więcej nie ma sensu w reconie. Olej jak producent zaleca (RockShox 15wt Suspension Oil) względnie każdy zawieszeniowy o podobnej lepkości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Wczoraj próbowałem rozdzielić podkładki i ani drgnęły. Widziałem też że można je kupić zestaw w wersji 10mm 15mm itp itd. Skoro dało by się je rozdzielić to chyba nie sprzedawali by takich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 10 i 20mm widziałem ale 50 nigdy . Na pewno mówimy o travel spacers a nie top out bumper? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Tak na 100% był to travel Spacers. Zmierzyłem i wyszło 5cm. Tak na 100% był to travel Spacers. Zmierzyłem i wyszło 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi