Gość Beata Napisano 7 Marca 2021 Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Cześć. Planuje wymienić części w moim wysłużonym kross hexagon x1. Za kilkoma radami postawiłam na shimano. Co sądzicie? Czy dobrze dobrane części jak dla osoby która nie jeździ jakoś bardzo wyczynowo? Co polecacie? Co zmienić i dlaczego? -korba shimano FC--M131 -suport shimano BB-UN101 -kaseta shimano CS-HG41 -przerzutka tylna shimano Acera RD-M360 Potrzebuje jeszcze wymienić przerzutkę przednią, hamulcev brake. Co polecacie kompatybilnego z w/w ? Tak, wiem, że to niemal cały nowy rower, ale zależy mi naprawić ten a nie kupować nowy. Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Przede wszystkim napisz co w rowerze jest obecnie lub wrzuć link. Nikt nie będzie strzelał jaki to rocznik i wyposażenie. Jeśli przerzutkę tylną kupujesz Acera, to taki sam model brałbym na przód. Jeśli chodzi o hamulce to v-ki z poziomu Alicii lub Deore spokojnie wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Beata Napisano 7 Marca 2021 Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Obecnie części są oryginalne : https://www.dobrerowery.pl/kross-hexagon-x1-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Nie możesz zastosować kasety w swoim rowerze, ponieważ masz wolnobieg. Jeśli chciałabyś kasetę to musisz zmienić piastę/koło. Korba będzie raczej ok, pytanie czy chcesz zmieniać stopniowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Beata Napisano 7 Marca 2021 Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Wybrałam kasetę bo i tak planuję wymienić koło z piastą (jeszcze nie wybrałam jakie). Co do korby myślałam o tej https://rowerek.pl/product-pol-7946-Kaseta-Shimano-CS-HG41-7-rz-11-28.html jest 7 rzędowa więc nie zmienię stopniowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Podałaś kasetę, a nie korbę. W każdym razie jeśli zmieniasz koło, to przejście na kasetę będzie jak najbardziej na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Beata Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Ups. Nie ten link https://cyklisci.com/mechanizm_korbowy_shimano_170mm_42x34x24__ramie_srebrne__tarcze_czarne_fc-m171,87,10444.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Kobra będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Beata
Cześć. Planuje wymienić części w moim wysłużonym kross hexagon x1. Za kilkoma radami postawiłam na shimano. Co sądzicie? Czy dobrze dobrane części jak dla osoby która nie jeździ jakoś bardzo wyczynowo? Co polecacie? Co zmienić i dlaczego?
-korba shimano FC--M131
-suport shimano BB-UN101
-kaseta shimano CS-HG41
-przerzutka tylna shimano Acera RD-M360
Potrzebuje jeszcze wymienić przerzutkę przednią, hamulcev brake. Co polecacie kompatybilnego z w/w ?
Tak, wiem, że to niemal cały nowy rower, ale zależy mi naprawić ten a nie kupować nowy.
Z góry dziękuję za pomoc
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.