marcin.szmidt Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 serwus. mam problem z hamulcem w szosie. wymieniałem zacisk (shimano m6000) na nowy i po podłączeniu nie mogę zalać hamulca olejem. zawór przy zacisku odkręcony, gniazdo w klamce otwarte + założone wiaderko. przy próbie wciskania oleju strzykawką jest mega opór i nie da się wtłoczyć płynu. czy macie pomysł jak to rozwiązać? dzięki bardzo [hamulec hydrauliczny] shimano ultegra 8070 - problem z zalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2021 Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Użyłeś nową oliwkę i insert przy zmianie zacisku? Wyjąłeś z "wiaderka" tą szpilkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 W dniu 6.03.2021 o 04:41, marcin.szmidt napisał: czy macie pomysł jak to rozwiązać? Sprawdzać po kolei. Odkręć przewód od zacisku i zobacz czy zawór przy zacisku przepuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuwar_1978 Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września Zakupiłem właśnie rower używkę na 8070 i mam ten sam problem z tyłem. To nie mój pierwszy rower z hydraulika robiłem to wiele razy a tu jakiś cyrk... nie idzie wścisnąć wpłynu taki jest opór. Rozbrałem cała klamkę... I nic nie znalazłem ... wszystko wygląda jak nowe... wyczyściłem złożyłem i wszystko poszło jak należy. Ale po pierwszej przejażdżce klamka łapie jakiś dziwny luz... więc mówię może powietrze zostało ... I znowu to samo... nie idzie wepchnąć płynu.. no szlak mnie... klamka po odkręceniu działa idealnie.... ktoś coś podpowie....tylko tył tak działa. Przód jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września Czyli tłok podawczy nie jest cofnięty i otwór do zbiornika wyrównawczego jest zablokowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuwar_1978 Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września To nie to... zawsze sprawdzałem czy tłok jest w dolnym położeniu i był... a płynu nie można było przepchnąć. Jutro przyjedzie nowy zacisk z przewodem. Dam nową oliwkę i pin do klamki i zobaczymy... może tu był problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września Nie zrozumiałeś z @tobo, wina jest po stronie klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuwar_1978 Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września Hm.... rozebrałem klamkę w drobny mak... nic podejrzanego nie zauważyłem. Wszystko wygląda jak nowe. Nasmarowalem tam gdzie powinien być... złożyłem i działa na sucho idealnie.... to już nie wiem gdzie szukać przyczyny. Zacisk i tak musiałem kupić bo podczas ostatniego odpowietrzania wysunęła mi się blokada i szlak trafił tłoczki.... a trafił się cały nowy zacisk z przewodem i klockami w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuwar_1978 Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września Chyba już wiem w czym może być problem... jak wymiana zacisku nie pomoże.... bo w chwili obecnej klamka bez oleju chodzi idealnie. Czeka mnie rozbiórka i trzeba zobaczyć czy tłoczek się nie zaciera w obudowie... podobno częsta przypadłość. Wystarczy wypolerować i wszystko wraca do normy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi