dorotka Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Cześć Wszystkim, W związku z obecnymi brakami na rynku jestem "zmuszona" zamówić rower przez Internet. Rower już wybrałam - Romet Orkan 8 D 2020 https://www.romet.pl/Rower,ORKAN_8_D,10,775,776,15386,2020.html Mam jednak problem z doborem rozmiaru, mimo iż od dwóch dni non stop się mierzę i czytam o ramach 😅 Rower jest dostępny w dwóch rozmiarach - 17' i 19'. Może ktoś z doświadczeniem i podobnym wzrostem byłby w stanie doradzić, który rozmiar będzie mi bardziej pasował? Dokładniej mam 168,5. Wydaje mi się, że 18' byłoby idealne, ale w serii z 2020 nie ma takiej ramy. Z kolei wersja tego roweru z 2021, która jest właśnie w rozmiarze 18', nie jest obecnie nigdzie dostępna i jak się dowiedziałam szybko się to nie zmieni... Pan ze sklepu przez telefon doradził mi 17' (łatwiej będzie się wchodzić), jednak patrząc na tabelki w Internecie mam wątpliwości.... Będę wdzięczna za wszelkie opinie/rady 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Nie pchaj się w nic ponad 17 cali. Przy kobiecej budowie ciała 17 cali będzie w sam raz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Niekoniecznie - proporcje ciała są istotne - bo do damskiej budowy wersja D jest dostosowana z założenia ... I od osobistych preferencji też . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorotka Napisano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Kupiłam 17' - wydaje się ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi