simug Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Witam, jak w temacie, wiem, ze w katalogu jest itp ale chciałbym iść na łatwiznę, ewentualnie, jeżeli ktoś może niech podeśle korbę do tego modelu jakaś gorsza lub lepsza, żeby pasowała i miał dobrą cenę 🙂 dziękuje ogromnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 https://biostern.abstore.pl/korby-tarcze-i-suporty-fc-m6000-10rz-40-30-22t-175mm-deore,c68,p2348,pl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simug Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Jakiejś wersji „niskobudżetowej” nie ma co tez by działała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 https://biostern.abstore.pl/korby-tarcze-i-suporty-fcmt210-40-30-22-175mm-b-loz,c68,p3715,pl.html Ciężka i raczej nie wymienisz samych blatów tylko od razu korbę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simug Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Kurde kręciłem gwint od pedała akurat od strony zębatek w swojej ... i 350 ... myslalem, ze jest jakaś opcja trochę tańszej ale może nie najtańszej ... dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simug Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Aha i w tych korkach co podałeś jest 40,30,22 a nie powinno być 42,32,24 ? przepraszam jestem amatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Będziesz miał o 5% lżej 42 to bardzo twardo. Ja bym taką wziął do 29 cali. Możesz oczywiście poszukac takiej jak w oryginale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simug Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A łańcuch ? Może być na oryginalnym, kurde sorry bo może serio to głupie pytania ale ... a co myślisz na temat tulejki naprawczej ... można kupić za ok 20 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Dla fd-m661-10 DM może być też korba 44/32/22. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 9 godzin temu, simug napisał: A łańcuch ? Może być na oryginalnym, kurde sorry bo może serio to głupie pytania ale ... Jak masz już nieco rozciągniety to natychmiast zajedzie nową korbę Niestety jeżeli nadgryziona jest też kaseta może nie przyjąć nowego łańcucha. Napędy wymienia się razem - blaty korby (czasem namniejsze - stalowe młynki moga zostać), łańcuch i kasetę. Smutne ale prawdziwe. 9 godzin temu, simug napisał: a co myślisz na temat tulejki naprawczej ... można kupić za ok 20 zł Nie wiem, nigdy tego nie robiłem. Może ktoś kto robił podpowie. Ja bym spróbował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 10 godzin temu, simug napisał: Kurde kręciłem gwint od pedała akurat od strony zębatek w swojej najtaniej będzie naprawić gwint. Dobry warsztat rowerowy wstawi ci tulejkę z gwintem. możesz też poszukać używanej korby, ramion korby..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Jest rozbieralne ali wio https://allegro.pl/oferta/mechanizm-korbowy-shimano-alivio-fc-t4010-10458989323 tylko suport trzeba byłoby wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 jak bym oddał korbę do naprawy gwintu. Jak napęd trochę już pojeździł to z wymianą korby powinieneś wymienić łańcuch i kasete. Zdecydowanie taniej będzie naprawa gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 2 godziny temu, Sobek82 napisał: Jest rozbieralne ali wio 48-36-28 Nie wiem, jak przednia przerzutka, nie mówiąc o tym, że na 29 cali to napęd praktycznie szosowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Przeto podmieniasz z tam tej że to. Nowe zęby można jeszcze odsprzedać z zyskiem paczając na ceny i dostęp noś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Może sobie dokupić zębatkę NW i pójść w jedynym słusznym celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.