zajonc Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Jak to mawiał klasyk mam takie pytanie może głupie może mądre nie wiem, jak odkręcić zjechany korek od komory powietrznej w duroluxie 2015r ? (nie tak bardzo zjechany) już próbowałem już różne sposoby i ani drgnie, klucz objeżdża, wiem, że nie był dokręcony chamsko mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Jaki klucz masz? Nasadka do korka powinna być ścięta, tak żeby obejmowała cały korek. Zwykła nasadka jest zaokrąglona na dole i objeżdza korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Klucz oczkowy coval 27 taki, nasadka do korka powinna być ścięta? nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Spojrz na klucz, nawet taki który pokazałeś. Krawędź jest zaokrąglona, przez co klucz nie obejmuje realnie całego korka. Nasadkę się toczy, żeby była płaska od samego dołu. Nie ma mnie w domu, bo bym Ci zrobił zdjęcie o co chodzi. No i lepiej właśnie używać nasadki z grzechotką. Można docisnąć klucz i się porządnie zaprzeć. Nasadka u góry to standard. Na dole to Bitul. Krawędź jest ścięta, więc klucz obejmuje cały korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Zwykła nasadka: Dedykowana do korków amora: https://bitul.pl/pl/p/KLUCZ-NASADOWY-FREZOWANY-12-27MM-FK027/136 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Sporo osób właśnie próbuje odkręcać nasadkami standardowymi 27mm przez co szybko idzie obkręcić korek Kolego @zajonc mam kilka stoczonych nasadek. Gdybyś chciał to ci moge jedna wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 @ACTIVIA po kosztach wysyłki chętnie przygarnę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Ja w raidonie odkręcałem nasadką z yato bez toczenia. Trzeba tylko dokładnie docisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 @zajonc pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi