Huberto20 Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Witajcie, czy warto kupić taką piastę arc z ali? Podoba mi się bo ma 114 punktów zazębienia i 6 zapadek po 3 ząbki każda co daje bardzo fajne efekty dźwiękowe. Co uważacie na jej temat? 109,24 zł 39%OFF | Piasta łuku piasta roweru górskiego 009 HG / MS / XDR 32 otwory 6 śruba tarczowa j-bend piasta MTB NBK łożyska tarczowe piasta koła 12 prędkości https://a.aliexpress.com/_m0jMEMj
cervandes Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Zalety: cena. Pewnie też dźwięk. Wady: dziwna konstrukcja zapadek z 3 zębami. Wątpliwość: czy to jest trwałe + w razie awarii masz zerową dostępność części zapasowych. Czy warto? Chyba nie mnie to oceniać. Kto nie ryzykuje, ten szampana nie pije.
Huberto20 Napisano 4 Marca 2021 Autor Napisano 4 Marca 2021 Dziękuję za podzielenie się swoją opinią. Właśnie cena jest mega, dlatego nad nią myślę. Bo kosztuje co zwykły novatec, a jest dużo głośniejsza
Gość Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 114 pkt to nie jest już jakoś bardzo dużo? Kupujesz piastę dla dzwięku, czy niezawodności i prostego serwisu?
Huberto20 Napisano 4 Marca 2021 Autor Napisano 4 Marca 2021 Dla dźwięku głównie, ale wiadomo niezawodność też się liczy. Kolega ma x cobre pro 1 i na razie się trzyma, a już ma ją trochę. A ona ma 144 punkty zaczepu i podobne zapadki
Gość Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Tylko im więcej punktów, tym bardziej filigranowa konstrukcja. Ja bym nie szedł tą drogą. Padnie piasta i będziesz przeplatał koło? Eksperymenty z Chińczykami można robić z czymś co jest łatwo wymienialne. Chociaż sama firma ARC gdzieś mi mignęła i chyba czytałem dobre opinie.
Huberto20 Napisano 4 Marca 2021 Autor Napisano 4 Marca 2021 Arc jako firma jest całkiem spoko, też słyszałem o niej, stąd też zainteresowanie ich piastą. Wygląda całkiem fajnie, i co najlepsze wg mnie to to, że wygląda tak zwyczajnie a jednak brzmi już nadzwyczajnie haha
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.