Skocz do zawartości

[Piasta] Czy warto?

Huberto20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, czy warto kupić taką piastę arc z ali? Podoba mi się bo ma 114 punktów zazębienia i 6 zapadek po 3 ząbki każda co daje bardzo fajne efekty dźwiękowe. Co uważacie na jej temat?

109,24 zł  39%OFF | Piasta łuku piasta roweru górskiego 009 HG / MS / XDR 32 otwory 6 śruba tarczowa j-bend piasta MTB NBK łożyska tarczowe piasta koła 12 prędkości
https://a.aliexpress.com/_m0jMEMj

Napisano

Zalety: cena. Pewnie też dźwięk.

Wady: dziwna konstrukcja zapadek z 3 zębami.

Wątpliwość: czy to jest trwałe + w razie awarii masz zerową dostępność części zapasowych.

Czy warto? Chyba nie mnie to oceniać. Kto nie ryzykuje, ten szampana nie pije.

Napisano

Dziękuję za podzielenie się swoją opinią. Właśnie cena jest mega, dlatego nad nią myślę. Bo kosztuje co zwykły novatec, a jest dużo głośniejsza 

Napisano

114 pkt to nie jest już jakoś bardzo dużo? 

Kupujesz piastę dla dzwięku, czy niezawodności i prostego serwisu?

Napisano

Dla dźwięku głównie, ale wiadomo niezawodność też się liczy. Kolega ma x cobre pro 1 i na razie się trzyma, a już ma ją trochę. A ona ma 144 punkty zaczepu i podobne zapadki

Napisano

Tylko im więcej punktów, tym bardziej filigranowa konstrukcja.

Ja bym nie szedł tą drogą. Padnie piasta i będziesz przeplatał koło? Eksperymenty z Chińczykami można robić z czymś co jest łatwo wymienialne.

Chociaż sama firma ARC gdzieś mi mignęła i chyba czytałem dobre opinie.

Napisano

Arc jako firma jest całkiem spoko, też słyszałem o niej, stąd też zainteresowanie ich piastą. Wygląda całkiem fajnie, i co najlepsze wg mnie to to, że wygląda tak zwyczajnie a jednak brzmi już nadzwyczajnie haha

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...