bdkwgw Napisano 3 Marca 2021 Napisano 3 Marca 2021 Witam serdecznie, poszukuję pierwszego roweru szosowego typu endurance. Aktualnie posiadam rower trekkingowy na osprzęcie shimano alivio. W sezonie letnim zrobiłem blisko 3 tys. km. Głównie po asfalcie. Najdłuższa przejażdżka to ponad 200 km i 10 h za kierownicą. Mam przeczucie, że więcej z aktualnego roweru nie wyciągnę (jest to już rower wiekowy ponad 10 lat) i chciałbym spróbować szosy. Mam 182 cm wzrostu i ważę ok 110 kg. Dlatego w moim przypadku ważna będzie pozycja. Mam nadzieję, że szosa umożliwi mi podkręcenie średniej prędkości o kilka km na h. Nie jestem specjalistą od rowerów, dlatego zakup używanego odpada. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
Mihau_ Napisano 3 Marca 2021 Napisano 3 Marca 2021 Jeśli ma być nowy to nic lepszego niż triban rc520 nie wymyślimy. Tzn. może i coś można byłoby ogarnąć ale na rynku po prostu nie ma rowerów. Triban ma wyluzowaną geometrię i w miarę spoko osprzęt. Na plus tarcze bo włożysz sobie jakieś opony pokroju 30-32 i nie będziesz musiał pompować 10 bar żeby nie dobijać do obręczy. Zmierz jeszcze przekrok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.