manniol Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Witam, Napęd nexus 8, korba truvativ. Łańcuchy szybko się wyciągają. Te tanie 1rz shimano, accent, taya. Z kmc było trochę lepiej. Co kupić żeby nie zbankrutować 😉 ? Zostać przy kmc i jeździć na 2? Co proponujecie? Pzdr m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Szybko tzn. przy jakim przebiegu? Często naciągasz łańcuch? W przypadku napędu jednorzędowego nie ma sensu jazda na dwóch, lepiej co jakiś czas zmienić łańcuch, zębatki przeżyją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manniol Napisano 2 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Rower znajomego, mam zrobić serwis. Szybko wg jego słów. Jeździ dużo po mieście, dużo waży (100+) i kręci siłowo z niską kadencją. Pracuję nad jego techniką, ale jest ciężko. Pomyślałem, że założę mu trwalszy łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Ja mając alfine jeździłem na łańcuchach 9 rzędowych i dobrze mi się to sprawdzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Ja bym poszedł właśnie w KMC, X8-X9, solidne łańcuchy, powinny się sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.