MikeSkywalker Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Nie mogłem się dogadać z pełnymi błotnikami SKS i strzałem w dziesiątkę z oponą MTB i ograniczonym miejscem na ich montaż okazała się odmiana MTB z prętami. Ale problemem który chciałem wyeliminować od początku stał się krótki i mocowany do rury podsiodłowej błotnik tylny. Chciałem żeby sięgał do suportu i przerzucał błoto/wodę poniżej jego linii. Jako przedłużki użyłem kawałka błotnika SKS Hightrek - jak przystało na druciarstwo "ze szrotu", ale wersja tego modelu do małych kółek jest niedroga a tworzywo na pewno solidne. Do tego śruby nierdzewne, nakrętki kołpakowe, trochę kombinowania z montażem (ale to dlatego że w Muirwoodzie ciasno przy oponie 2.0) i zobaczymy jak się sprawdzi. Został jeszcze problem "rozszerzenia" w miejscu wycięcia na tylne widełki, bo jest dość duże, ale coś wymyślę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 3 minuty temu, MikeSkywalker napisał: Do tego śruby nierdzewne, nakrętki kołpakowe Przerażają mnie. Daj nity 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Przerabiałem temat w innym błotniku, nie wytrzymały Jakby powyżej była obejma do montażu to jeszcze, ale tutaj ta przedłużka jest elementem mocującym błotnik do ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 5 minut temu, MikeSkywalker napisał: nie wytrzymały A co się stało z nimi? Zawsze przedłużałem na nitach i nie miałem problemu 😉. Zawsze można dać mosiężny, ale tu przecież nie ma żadnej siły na ścinanie. Ale najważniejsze, że Ciebie nie drażni 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Zwyczajnie - zerwały się. Na pewno chciałem mieć nierdzewkę więc może stąd pomysł na śruby. Ale boli mnie ta niesymetryczność więc może pójdę w cztery nity. Zobaczymy, póki co muszę to wytelepać w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi