czerwo Napisano 28 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Cześć, mam problem z napompowaniem opony ładuję air tank do 14 barów i spuszczam powietrzę jednak powietrze ulatuję. W Air tanku mam 14 barów, myślę że problemem może być to że w paru miejscach opona mi się klei do siebie przez stare mleczko, większość udało mi się usunąć ale trochę pozostało, a może to wina za małego air tanka ? mam model Barbieri TUBELESS PUMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 28 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Zdecydowanie problem posklajanej opony. Powietrze ucieka szczelinami. Chociaż przy strzale z 14barów raczej powinno się udać... Coś musisz robić nie tak, bo mi opony, nawet ze starym mlekiem na ściankach, udaje się czasem uszczelnić zwykłą pompką SKS Airworx. Wyprostuj opony, porozklejaj i spróbuj podnieść koło do góry przy pompowaniu - żeby stojąc na ziemi opona się nie rozpłaszczała, tylko zachowała swój kształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.